Repülési bemutató a Román Repülés és Légierő Napja alkalmából 2019

0 888

A Román Repülés és Légierő Napjának megünneplése alkalmából 20. július 2019-án, szombaton 10.00 órai kezdettel ünnepségre kerül sor az Aviatorilor téren található Légihősök Emlékművénél. Katonai és vallási szertartás lesz koszorúzással a repülőhősök emlékére. 

A ceremónia során mintegy 25 darab F-16 Fighting Falcon katonai repülőgép, MiG-21 LanceR, IAR-99 Falcon, IAR-99 Standard, C-27J Spartan és IAR-330 Puma a román légierőhöz, valamint az Eurofighter Typhoon két repülőgépe. típusú olasz légierő, hat EC-135 és Mi-17 típusú, a Belügyminisztériumhoz tartozó helikopter, a Román Hírszerző Szolgálat három IAR-330-as Puma helikoptere és négy, a Román Aeroclubhoz tartozó Extra 300 típusú repülőgép. 

A Román Repülés és Légierő Napja

Július 16. és 18. között, 10.00 órai kezdettel az Aviatorilor téri Légihősök Emlékmű területén edzések zajlanak a Román Légierő jelentős eseményén részt vevő katonai repülőgépekkel.

A román légiközlekedés és légierő napját minden év július 20-án ünneplik, amikor Illés Tesviteanul szent prófétát, a pilóták lelki védőjét ünneplik. Ugyanebben a hónapban, 109 évvel ezelőtt Aurel Vlaicu végrehajtotta az első teljes repülést saját tervezésű repülőgéppel hazánk területén.

A Mihail Kogălniceanu repülőtéren telepített, mintegy 130 fős olasz különítmény (pilóták és műszaki személyzet) Eurofighter Typhoon repülőgépekkel részt vesz a NATO által vezényelt légierő-missziók végrehajtásában, az F-16 Fighting repülőgépekkel együtt Falcon, MiG-21 LanceR és a román légierő katonái.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.