COVID-19 Daily – 2. augusztus 2021.: Olaszország bevezeti a Green Pass-t a közlekedési eszközökön; tiltakozások Franciaországban; Több száz embert tartóztattak le Berlinben!

0 854

2021 utolsó nyarába léptünk, és a koronavírus-járvány a Delta negyedik hullámával ismét teljes erővel él. Több európai, ázsiai és afrikai ország hatóságai visszatérnek a VOCID-ellenes korlátozásokhoz, de nagyobb rugalmasságot biztosítanak a beoltott emberek számára.

A Delta törzs terjedésének korlátozása érdekében Olaszország Green Pass-t vezet be a közlekedési eszközökön, miután bejelentette Az olaszoknak Green Pass-ra lesz szükségük a zsúfolt területekre való bejutáshoz. Csak az emberek nem bírják tovább, nem akarnak új szabályokat. Több százezer francia vonult az utcára, és több mint 600 tüntetőt tartóztattak le Berlinben. Lássuk a COVID-19 híreit 2. augusztus 2021-tól.

  • A berlini tüntetések után több mint 600 embert tartóztattak le. Több tízezer ember tüntetett Berlinben a hatóságok által elrendelt COVID-19 korlátozások ellen. Németországban még a tüntetéseket is betiltották.
  • Franciaország és az Egyesült Államok több millió adag oltóanyagot adományozott Tunéziának, hogy segítsenek az országnak leküzdeni az új fertőzési kitörést. Franciaország 1.5 millió adagot adományozott, míg az Egyesült Államok több mint 1 millió adagot küldött a Moderna vakcinából.

Váltson a harmadik adagra

  • A német hatóságok azt fontolgatják, hogy szeptember 1-től egy harmadik adag vakcinát is beadnak a veszélyeztetett embereknek (időseknek és a szövődmények magas kockázatának kitett betegeknek).
  • Az Egyesült Királyságban a hatóságok négy vasútállomáson és helyközi vonaton végeztek teszteket. A mintákat a közös felületekről és a levegőből vettük, és az eredmény negatív volt.
  • Ausztrália utcára vonultatja a hadsereget, hogy Sydneyben új bezárást hajtsanak végre. A kormány meghosszabbította a korlátozásokat a Delta változat terjedésének megállítása reményében.
  • Magyarország augusztus 1-jétől engedélyezte a harmadik számú COVID-19 vakcina beadását. A harmadik adagot kérőknek azt tanácsolják, hogy végezzenek néhány vizsgálatot, és döntsék el háziorvosukkal, hogy szükség van-e védőoltásra. A legtöbb esetben az embereknek négy hónapot kell várniuk a második adag után. Magyarországon eddig 5.62 millió embert oltattak be legalább egy adaggal, ebből 5.44 millióan kaptak második adagot, az elmúlt hónapokban jelentősen csökkent a beoltottság. 
  • Uber, Bolt és Deliveroo utalványokat vagy kedvezményeket kínál a 30 év alattiak számára az Egyesült Királyságban, ha bizonyítani tudják, hogy megkaptak legalább egy adag COVID-19 oltást. A kezdeményezés azt reméli, hogy a fiatalabb korosztályok körében megnő az oltások iránti igény.
  • Több százan tiltakoztak Tel-Avivban Izrael új COVID-19-korlátozásai ellen. Miután bejelentette, hogy 19 órán belül a legtöbb COVID-24-fertőzött ember van, Izrael újra behelyezte a maszkot, és a „zöld engedélyt” használta az éttermekbe, edzőtermekbe és szállodákba való belépéshez.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.