Új utazási szabályok Romániából Angliába: már nincsenek karanténban az Európából és az USA-ból érkező beoltottak!

0 12.488

Az Egyesült Királyság kormánya 28. július 2021-án bejelentette, hogy az Európában (EU-tagállamokban, az Európai Szabadkereskedelmi Társulás országaiban és az Andorra, Monaco és a Vatikán mikroállamokkal rendelkező európai országokban) és az Egyesült Államokban teljes körűen beoltott utasokat Angliába való belépéskor már nem helyezik karanténba. . Az intézkedés egy sor új szabály része, amelyek célja a nemzetközi utazások újranyitása.

A teljesen beoltott emberek Európában és az Egyesült Államokban már nincsenek karanténban Angliában

04. augusztus 00-án 2:2021 órától azok az utasok, akik az EU-ban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett oltóanyagokkal vagy az Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) vagy a svájci oltási program keretében engedélyezett oltóanyagokkal teljes mértékben be vannak oltva karanténba helyezés vagy teszt elvégzése nélkül utazhatnak Angliába az országba érkezést követő 8. napon.

A borostyánsárga listán szereplő országokból (amelyben Románia is szerepel) mentesülnek a karantén alól az EU-ban (kivéve Franciaország!), az Egyesült Királyságban vagy az USA-ban engedélyezett vakcinával teljesen beoltott személyek. A teljes oltás mindkét dózis beadását jelenti (kétadagos oltások esetén), vagy egyszeri adagban (egyadagos oltások esetén) és 14 nappal az emlékeztető oltás után. A 18 év alatti gyermekek szintén mentesülnek a karantén alól).

Óvatos! A következők továbbra is kötelesek maradnak minden személy számára (beoltottak vagy nem), Angliába érkezéskor:

  • negatív COVID-teszt bemutatása (kivéve 10 év alatti gyermekeket);
  • legkésőbb érkezés előtt 48 órával töltse ki a helyszíni űrlapot (Utaskereső űrlap);
  • az érkezést követő napon elvégzendő Covid-teszt előfoglalása és költségének megfizetése. (4 év alatti gyermekek mentesülnek).

Óvatos! Bizonyos szabályok eltérhetnek Skóciában, Walesben és Észak-Írországban.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.