Új utazási feltételek Írországban: 14 napra korlátozzák az utazást. A COVID-19-re vonatkozó negatív PCR-teszt eredménye lerövidítheti az időszakot.

0 939

Miután az EU Tanácsa elfogadta az Európai Unió kockázati területeinek feltérképezésére és a COVID-19 világjárvány nyomán elfogadott utazási korlátozások összehangolására szolgáló közös rendszert, Írország a következő intézkedéseket vezeti be:

  • A piros, narancssárga vagy szürke területekről Írországba érkezőknek 14 napig korlátozniuk kell utazásukat.
  • Azok az emberek, akik zöldterületről vagy Észak-Írországból érkeznek Írországba, mentesülnek az utazási korlátozás alól.
  • Az EU mutató szintjétől függetlenül Dánia, a Dániából Írországba érkező személyek kötelesek 14 napra korlátozni utazásukat.

A kormány döntése szerint az utazás korlátozása azt jelenti, hogy lehetőség szerint kerüljük a másokkal való érintkezést és a társadalmi interakciókat.

Az új rendszer szerint az alapvető szolgáltatások ellátása céljából és csak ezen feladatok ellátása során utazó személyek nu korlátozniuk kell az utazásukat.

Ebbe a kategóriába tartoznak a nemzetközi fuvarozók (beleértve a légiközlekedési, tengeri és közúti szállítási ágazatban dolgozó munkavállalókat), 6 év alatti gyermekeket, valamint egészségügyi okokból haladéktalanul, kényszerítő üzleti vagy családi okokból (pl. temetési szertartásokon való részvétel) utazó személyeket, valamint a diplomáciai személyzet.

29. november 2020-től, 00:00, a szürke, narancssárga vagy piros területekről érkezők, akiknek 14 napra korlátozniuk kell utazásukat, lehetőségük van lerövidíteni ezt az időtartamot, miután a SARS-CoV-2 fertőzésre vonatkozó PCR molekuláris teszt negatív / nem kimutatható eredményt kapott, végzett legalább öt nappal az Írországba érkezés után.

Jelenleg a PCR (polimeráz láncreakció) molekuláris teszt az egyetlen olyan teszttípus, amelyet az ír közegészségügyi hatóságok fogadnak el külföldről Írországba érkezők számára.

Írországba légi vagy tengeri úton történő belépéskor az utasoknak ki kell tölteniük egy helymeghatározási űrlapot (az interneten elérhető, vagy az a légitársaság vagy komptársaság terjeszti, amellyel utaznak). 

A helyszíni adatlap helyes és hiánytalan kitöltése kötelező. Az utazást korlátozó intézkedések 14 napos be nem tartása (beleértve a hamis nyilatkozatokat is) szabálysértésnek minősül, és 2.500 eurós pénzbírsággal vagy 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Az alapvető ellátási lánc szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók, például a fuvarozók, a pilóták és a tengerészeti személyzet, valamint a diplomáciai személyzet mentesülnek az űrlap kitöltése alól.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.