A TAROM jelentős forgalomnövekedést jelent be 2022 áprilisában 2021-hez képest!

0 555

A légiközlekedési ipar világszerte még mindig nehéz időszakon megy keresztül a COVID-19 világjárvány miatt. A TAROM azonban túléli ezt az időszakot, elsősorban a működési kiigazításoknak, a létszám-átalakításoknak és a menetrend szerinti járatok szegmensében rejlő új lehetőségek kiaknázásának köszönhetően. De egyeseknek köszönhetően is az elmúlt két évben felajánlott állami támogatást.

Még ha a járvány hatásai továbbra is érezhetők, a TAROM bejelenti, hogy a kereskedelmi légi forgalom emelkedő tendenciát mutat, és értékei jelentősen emelkednek.

Így 2022 áprilisában a TAROM megközelítőleg 160.000 20.000 utast szállított a menetrend szerinti járatok szegmensében, és 142 2021 utast a charter járatok szegmensében, ami több mint 66.000%-os növekedés XNUMX áprilisához képest - a menetrend szerinti járatok szegmensében körülbelül XNUMX XNUMX utast szállítottak.

A 2022. áprilisi központosított TAROM-statisztikák a belföldi belföldi járatok szegmensében jelentős forgalomnövekedést mutatnak, a belföldi járatok átlagos repülőgép-terhelési együtthatója 86%, szemben a 70. áprilisi 2021%-kal.

A külső célállomásokra (Romániába induló és onnan induló nemzetközi járatok) érkező repülőgépek átlagos terhelése 2022 áprilisában 79% volt. Még ha a jelenlegi százalékos értékek is örömteliek, megemlítjük, hogy a TAROM 2.000 áprilisában valamivel több mint 2022 járatot üzemeltetett, de ezerrel kevesebb járattal, mint 2019 áprilisában (COVID-19 nélküli időszak).

Ezen túlmenően a megnövekedett kereslet figyelembevételével és ezt figyelembe véve a TAROM a menetrend szerinti menetrendet új járatsűrűséggel bővítette (a menetrend szerintihez képest) a Bukarest -> Suceava -> Bukarest, Bukarest -> Iasi -> útvonalon. Bukarest , Bukarest -> Kolozsvár -> Bukarest és Bukarest -> Tel-Aviv -> Bukarest, valamint a TAROM charter járatok szegmensében növelték az egyiptomi Hurghadába és onnan induló járatok gyakoriságát, összekötve ezt a célállomást több romániai repülőtérrel.

A menetrend szerinti járatok menetrendjének azon célállomásai közül, amelyeknél nem történt emelés, a jelenlegi általános növekedéshez képest a Bukarest -> Bejrút -> Bukarest és Bukarest -> Bécs -> Bukarest járatokat emelhetjük ki.

Ha ezekre a desztinációkra a gépek terhelési együtthatója nem is volt összhangban a kollektív értékekkel, a TAROM idén áprilisban sem a menetrend szerinti járatok, sem a charter járatok szegmensében nem működtetett kereskedelmi okokból járattörlést.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.