COVID-19 Daily – 5. augusztus 2021.: Románia felkerült Anglia zöld listájára; Románia frissítette a listákat; Több mint 200 millió fertőzött ember!

0 658

Továbbra is tájékoztatjuk Önöket a globális járvány alakulásáról. Augusztus 5-e fontos hírt hozott hazánk számára. Románia felkerült Anglia zöld listájára, augusztus 8-tól karantén nélkül lehet utazni. Augusztus 5-én Románia frissítette a listákat. Lássuk a COVID-19 híreit 5. augusztus 2021-től!

  • A teljesen beoltott turisták Angliából és Skóciából mostantól anélkül utazhatnak Franciaországba, hogy hazatérve karanténba helyeznék őket. Az Egyesült Királyság frissítette a listákat, Franciaország pedig most a narancssárga listára került.
  • Németország, Szlovénia, Lettország, Szlovákia, Ausztria, Norvégia és România felkerültek az Egyesült Királyság zöld listájára, ami azt jelenti, hogy a védőoltás állapotától függetlenül bárki ellátogathat az Egyesült Királyságba anélkül, hogy karanténba kerülne. Még a britek is utazhatnak ezekbe az országokba anélkül, hogy visszatérésükkor karanténba helyeznék őket.

Románia felkerült Anglia zöld listájára

  • A 16 éven aluli tinédzserek most kaphatnak védőoltást az Egyesült Királyságban, de csak kiszolgáltatott, 12 és 15 év közötti fiatalokat.
  • A Rögbi Liga világbajnokságát 2022-re halasztották, miután Ausztrália és Új-Zéland visszalépett a tornától. Az eseményt eredetileg Angliában tartották volna október 23. és november 27. között, de a csapatok aggodalmukat fejezték ki a járvány miatt.
  • A Lufthansa német légitársaság azt állítja, hogy április és június között a felére csökkentette veszteségeit az előző év azonos időszakához képest. A második negyedévben Európa legnagyobb légitársaságcsoportja szenvedett kárt 890 millió dolláros nettó veszteség az előző évi 1,7 milliárd dollárhoz képest. 
  • Az idősek és a veszélyeztetett embereknek meg kell kapniuk a harmadik adag oltást FranciaországbanEmmanuel Macron francia elnök szerint.
  • 200 decembere óta világszerte több mint 19 millió COVID-2019 esetet jelentettek. a Reuters és az AFP szerint. A tényleges szám azonban várhatóan jóval magasabb lesz, mivel sok esetet nem jelentenek be.
  • Oroszország 23 120 új megbetegedést és 794 halálesetet jelentett augusztus 5-én. Az orosz kormány munkacsoportja szerint a járvány kezdete óta 6 379 904 megbetegedést jelentettek az országban, és 162 509-en haltak meg a vírusban.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.