COVID-19 Daily – 25. augusztus 2021.: Az angol futballklubok úgy döntöttek, hogy megtiltják a külföldi játékosoknak a nemzetközi mérkőzéseken való részvételt; Japán egy második héttel meghosszabbítja a rendkívüli állapotot

0 321

A Covid-19 világjárvány a jelek szerint nem akar elmúlni, az országok továbbra is érintettek, és ötödik hullám várható.

  • A két adag Pfizer-BioNTech és Oxford-AstraZeneca vakcina elleni védelem hat hónapon belül kezd megszűnni, hangsúlyozva, hogy szükség van egy harmadik adagra, mondták a brit kutatók.
  • A The Economist Intelligence Unit kutatói szerint Azok az országok, amelyek a lakosság kevesebb mint 60%-át oltották be, összesen 2.3 billió dollár veszteséget szenvednek el a következő három évben.
  • Az angol futballklubok úgy döntenek, hogy eltiltják a külföldi játékosokat a nemzetközi mérkőzéseken való részvételtől amelyre szeptemberben kerül sor magas járványügyi kockázatú országokban elkerülni a 10 napos karantént, amelyet a londoni kormány írt elő a brit területre való visszatérésükkor. A világbajnoki selejtezőkről van szó.
  • Szeptember 13-án véget ér a be nem oltott emberek ingyenes tesztelése Görögországban, mert a kormány a Delta variánssal igyekszik minél több embert védőoltásra ösztönözni, és egy újabb járványhullám lehetőségét kiküszöbölni. A lakosság mintegy 53%-a teljesen beoltott. A hatóságok azt remélik, hogy őszre ezt az arányt 70 százalékra emelik.

Oroszország 809 koronavírussal összefüggő halálesetről számolt be, ami rekord magas, a Delta törzs miatti COVID-19 megbetegedések számának növekedése és a lassú oltási arányok közepette.

  • Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) élesen bírálta a vakcinákhoz való hozzáférésben tapasztalható egyenlőtlenségeket az afrikai egészségügyi miniszterek éves virtuális találkozóján.
  • Japán egy második héttel meghosszabbítja a rendkívüli állapotot, több prefektúra hozzáadásával, a Delta-változat fertőzések számának növekedése miatt. Az intézkedések a 2020-as paralimpiai játékok kezdetével jönnek, amelyek jelenleg Tokióban zajlanak.
  • A spanyol egészségügyi minisztérium szerint az ország napi 190 halálos áldozatot követelt. Ez a szám kismértékű csökkenést jelent 201 hónapjához képest. A spanyolok legnagyobb félelme az, hogy az esetek számának esetleges növekedése arra kényszerítené az Egyesült Királyságot, hogy az országot a vörös listára helyezze, ami azt jelenti, hogy a Spanyolországból érkezőket fel kell venni 10 napos karanténban volt, miután visszatért az Egyesült Királyságba. A legfrissebb hírek azonban a fertőzések csökkenését mutatják, ami azt jelenti az ország valószínűleg a sárga listán marad Nagy-Britannia. A hír lendületet ad az ország turisztikai ágazatának, amely nagymértékben támaszkodik a brit turistákra.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.