COVID-19 napilap – 15. augusztus 2021.: Spanyolországban az elmúlt 14 napban a legmagasabb a fertőzési arány; Finnország újra bevezeti a covid elleni korlátozásokat; Görögország több szigeten új korlátozásokat vezet be!

0 676

A járvány nem került el minket, és augusztus 15-től sem tartott szünetet. Lássuk a COVID-19 híreit 15. augusztus 2021-től!

  • Továbbra is nő a COVID-19 megbetegedések száma Európában. Németországban 1 óra alatt 510 esetet regisztráltak, ami május óta a legmagasabb napi adat. Görögország napi rekordszámáról is beszámolt, 24 esetről 269 óra alatt. 
  • A becslések szerint Spanyolországban volt a legmagasabb a fertőzési arány Európában az elmúlt 14 napban. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint ebben az időszakban 132,2 100.000 emberre XNUMX eset jutott. Az ország is beszámolt 3 új koronavírusos eset az elmúlt 715 órában, a spanyol egészségügyi minisztérium által közzétett legfrissebb adatok szerint. Ez a 2021 április eleje óta bejelentett új esetek közül a legnagyobb.

Finnország bejelentette, hogy számos országban újra bevezeti az utazási korlátozásokat, beleértve az északi szomszédokat is. Ide tartozik Izland, Norvégia, Dánia, Görögország, Málta és Németország. 

  • IÍrország törölt néhány lazító intézkedést. – mondta Stephen Donnelly ír egészségügyi miniszter "Az új hullám csúcsán vagyunk" hozzátéve, hogy néhány héttel ezelőtt még csak 61 új eset volt hét nap alatt, a múlt héten viszont 533 eset. 
  • Az elmúlt évben 3,8 milliárdszor nézték meg a Facebookon a pandémiával és egészségügyiekkel kapcsolatos félretájékoztatást, ami a COVID-19-válság idején tetőzött. az Avaaz emberi jogi csoport elemzése szerint. 
  • Szlovénia arra kéri állampolgárait, hogy a hét végéig térjenek vissza Horvátországból. Lehetséges, hogy ezen időszak után bent kell maradniuk kéthetes kötelező karantén a növekedés miatt száma esetek COVID-19. Horvátország jelentette 219 új eset az elmúlt 24 órában.
  • Görögország új korlátozásokat vezetett be Mykonos turisztikai szigetén, De és északi Halkidiki régióban az esetek számának növekedésére reagálva. 
  • Több mint 22 millió embernél diagnosztizálták a COVID-19-et most az egész világ. 14 millió ember gyógyult meg és vége 779.000 ezren haltak meg, a Johns Hopkins Egyetem szerint.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.