COVID-19 Daily – 14. augusztus 2021.: Németország frissítette a vörös listát; Hollandia és Norvégia egyes korlátozások feloldását fontolgatja; Oroszország rekordszámú COVID-halálozásról számolt be 24 óra alatt!

0 501

Folytatjuk a COVID-19 világjárványról szóló cikksorozatot. Nap mint nap érkeznek hírek a járvány alakulásáról és az európai országok, de a világ összes többi államának intézkedéseiről is.

  • Oroszország ismét rekordszámú halálesetet jelentett 24 óra alatt. Szombaton 819-en haltak meg covid-betegségben, ezzel az országban összesen 169 683-ra nőtt. Ez már a harmadik nap egymás után, amikor Oroszország rekordszámú halálozást jelent. 
  • Németország frissítette a magas járványügyi kockázattal járó országok vörös listáját, amelyre felkerült Izrael, Törökország és az Egyesült Államok is. Portugáliát lefokozták, és Lisszabon és Algarve kivételével már nem minősül fokozottan veszélyeztetett területnek.
  • A holland kormány szeptember 20-án feloldhatja a szociális távolságra vonatkozó szabályokat. Mark Rutte miniszterelnök azonban azt mondta, hogy fenn kell tartani a járványügyi korlátozásokat, beleértve az éjszakai klubokat és éttermeket éjfél után.
  • A norvég kormány megszünteti a COVID-19 világjárványra vonatkozó korlátozásokat. Az egyetemek tanórákon folytathatják a tanítást, de az egyéb korlátozások szeptemberig maradnak.
  • Az Egyesült Királyság csökkenti az Országos Egészségügyi Szolgálat által végzett utazási tesztek költségeit és vizsgálja felül a magánszolgáltatók listáját az árak átláthatóságának biztosítása érdekében. Jelenleg az utazáshoz a briteket tesztelni kell, az utazási szakma szerint túl magasak a költségek.
  • A Forma-1-es Holland Nagydíj továbbra is szeptember 5-én lesz. A lelátók eredeti kapacitásuk kétharmadáig megtölthetők. Az F1 1985 óta először tér vissza az Amszterdamtól nyugatra fekvő zandvoorti pályára.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.