COVID-19 napilap – 6. október 2021.: A harmadik adagot jóváhagyta a Pfizer; Oroszország betiltja a nagy összejöveteleket; Olaszországnak bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy az új koronavírus 2019 szeptembere óta létezik!

0 1.090

A COVID-19 világjárvány szinuszos lefolyását veszi, és világszerte új áldozatokat okoz. Míg egyes országok enyhítéseket hirdetnek, mások "barikádoznak", hogy megakadályozzák az új esetek riasztó növekedését. Sajnálatos módon, Románia túllépte a napi 15 000 új megbetegedési küszöböt. Íme néhány legfontosabb információ a COVID-19-ről:

  • Az Európai Unió Gyógyszerügynöksége jóváhagyta a Pfizer-BioNTech emlékeztető oltását minden 18 éves vagy annál idősebb személy számára. Az amszterdami Európai Gyógyszerügynökség (EMA) azt közölte, hogy a harmadik adagra vonatkozó adatok az antitestek szintjének növekedését mutatták, amikor a második adag után hat hónappal adták be 18 és 55 év közötti embereknél. 
  • Oroszország felfüggesztette a több mint 3.000 résztvevős nyilvános összejöveteleket, hogy megakadályozza a COVID-19 fertőzések terjedését. a Kreml illetékese szerint. A gyülekezést csak az oroszországi tiszti főorvos által kiadott előírások szerint engedélyeznék – mondta a fogyasztóvédelmi jogért felelős vezetője és az ország jóléti őre. A napi megbetegedések száma rekord magasra emelkedett ebben az évben. A Kreml arra szólította fel az embereket, hogy kapjanak védőoltást a COVID-19 ellen, ez az egyetlen módja a vírus terjedésének megállításának. 
  • A németországi bajor és berlini régiókban enyhítették az iskolai maszkokra vonatkozó egészségügyi előírásokat. – mondta az újságnak Anja Karliczek, a szövetségi oktatási miniszter Rheinische Post"A maszk viselése zavarja a normál tanítást, és megterhelő a diákok számára." 

Portugália a harmadik adag koronavírus elleni védőoltást 65 év felettieknek juttatja el, kezdve jövő héten. Jelenleg Portugáliában a legmagasabb a védőoltások aránya a világon, ahol a jogosult lakosság 85%-a teljes körűen beoltott. 

  • Több ezer olasz állampolgár tüntetett Rómában, Milánóban és Triesztben azt a bejelentést követően, hogy a kormány kiterjesztette a Green Pass használatát a munkahelyekre. Október 15-től a köz- és magánszférában dolgozóknak engedéllyel kell rendelkezniük, ami az EU COVID-19 digitális útlevél meghosszabbítása. 
  • A lett orvosok felszólították a kormányt, hogy tegyen gyors és szigorú intézkedéseket a járvány megismétlődésének megelőzése érdekében. A Lett Orvosszövetség és a Lett Orvosok Szövetsége közleményben tudatta, hogy a nemzeti egészségügyi rendszer nehezen tud megbirkózni a koronavírusos betegek nagy számával. 
  • Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) arra figyelmeztetett, hogy ne utazzon több országba, beleértve Ausztriát, Horvátországot, Lettországot, Franciaországot, Izlandot és Portugáliát. Ez abban az összefüggésben történik, amelyben az Egyesült Államok bejelentette, hogy megteszi lazítsa meg az utazási feltételeket az Egyesült Államok és Európa között.
  • Egy Olaszországban végzett tanulmány már 2019 szeptemberében bizonyítékot talált az új koronavírusra öt hónappal az ország első hivatalos klinikai diagnózisa előtt. A Milánói Egyetem kutatói „kanyarószerű” tünetekkel küzdő betegek mintáit vizsgálták újra, és ribonukleinsavat (RNS-t) találtak a vírusból egy, az adott hónapból származó betegnél. 
  • Írország hétfőn 892 új COVID-19-es esetet jelentett. Az ír egészségügyi minisztérium szerint július közepe óta először esett 1 alá.

Eddig világszerte 236 624 144 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek, ebből 4 832 164-et veszített el a vírus, 213 744 952-t pedig gyógyultnak nyilvánítottak. Valójában a COVID-19-es megbetegedések valós száma sokkal magasabb lehet, akárcsak a koronavírus-influenzában elhunytak száma!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.