2015-ben a nők nyaralása… germán, keleti vagy latin ízvilággal

0 593

Ha megkérdezünk 100 románt, hogy mi a szenvedélye, valószínűleg mind válaszolni fognak az „utazásra”. És ez nem elítélendő. Az utazás öröme a DNS-ünkben van. Kiskorunktól kezdve szívesen fedezünk fel új dolgokat, kérdezünk és keresünk válaszokat. Felfedezésekből és újításokból "táplálunk". Utazunk egyedül, párban, családdal, barátokkal, munka vagy kikapcsolódás kedvéért.

utazás
FOTÓ: www.rusconsul.org

A Tripsta 2015-ben tanulmányt végzett a nők nyaralásával kapcsolatban, és megállapította, hogy germán, keleti vagy latin ízviláguk van. Az utazások iránt szenvedélyes román nők tavaly úgy döntöttek, hogy Németországban, Olaszországban és Törökországban nyaralnak. Emellett olyan országokba is eljutottak, mint Spanyolország, Franciaország, Ausztria, Nagy-Britannia, Görögország és Csehország, és nem zárták ki Romániát az üdülési célpontjaik listájáról.

A kedvenc városokat tekintve a románok fő úti célja Berlin, Isztambul és Bécs volt. A német hangulatú úti célok listája Berlin és Bécs mellett München mellett található. A románok utazási listáin ugyanakkor érezhető volt a latin örökség, amelyen olyan célpontok is szerepeltek a kedvencek között, mint Róma, Barcelona és Párizs. Másrészt Athén vagy Prága is érdekes úti cél volt a román nők körében az elmúlt évben.

A fent említettek kiegészítéseként elmondhatom, hogy a román nők a könnyen megközelíthető úti célokat választották Romániában. A 2015-ös légiforgalom szerint a legforgalmasabb útvonalak Londonba, Rómába, Bécsbe, Párizsba, Milánóba, Isztambulba, Münchenbe és Frankfurtba indultak.

Szintén a Tripsta tanulmánya alapján megtudtuk, hogy 2015-ben a román nők körülbelül 40 nappal az indulás előtt foglalták le repülőjegyeiket, így az előző évhez képest egy héttel kevesebbet fordítottak az utazás tervezésére. Ami az utazási időt illeti, a nők 11 napos vakációt intéztek, asztali számítógépet (89%) és kevesebb mobileszközt (11%) használtak a foglalásokhoz, bár a mobilhasználat enyhén nőtt 2014-hez képest (amikor a nők által mobileszközökön lefoglalt foglalások aránya 9% volt.

A nők által kedvelt légitársaságok élén tavaly a TAROM állt az első helyen, ezt követi az Air France és a KLM, majd a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Turkish Airlines, az Aegean Airlines, az Air Berlin, az Alitalia, a Blue Air, a Wizz Air stb. A román nők által lefoglalt utazási jegyek átlagos értéke 260 euró volt, ami a 240-es 2014 euróról nőtt.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.