Április 11. a légi közlekedésben: az első menetrend szerinti járatok Ausztrália és az Egyesült Királyság között; egy Antonov An-32-es lezuhant Kisinyovban.

0 420

11. április 1935-én a QANTAS és az Imperial Airways rendszeres járatokat indított Brisbane (Ausztrália) és London (Egyesült Királyság) között. Az útvonal kezdetben hetente közlekedett, az út 12 és fél napig tartott. Hivatalosan „Kenguru-út” néven vált ismertté.

A járatok gyakoriságát fokozatosan növelték. Hetente két járat volt, heti három járat után. Az utazás időtartamát javították, így a járatok Ausztráliába "csak" 10 napig tartottak.

Kenguruút-1935
Fotó forrása: Pinterest

Egyéb repülési események április 11-án.

A Pan Am 526A járata leszállt az Atlanti-óceánon.

11. április 1952-én a Pan Am 526A, egy Douglas DC-4 típusú repülőgép hajtóműhibát szenvedett, és kénytelen volt leszállni az Atlanti-óceánban, 18 km-re északra a Puerto Ricó-i San Juantól. A repülőgép fedélzetén tartózkodó 52 ember közül 69-en meghaltak.

Az S/L RG Christie kanadai pilóta Vancouverből Ottawába repült.

11. április 1954-én a kanadai S/L RG Christie pilóta 3 óra 46 perc alatt repült Vancouverből Ottawába. A gépnek két állomása volt, Calgaryban és Winnipegben. Ő volt a felelős a Canadair által épített észak-amerikai Sabre repülőgépért.

Lezuhant egy Antonov An-32-es repülőgép Kisinyovban.

11. április 2008-én történt az Antonov An-32-es chisinaui baleset. Egy szudáni légitársaság repülőgépe, egy Antonov An-32-es repülőgép nem sokkal azután zuhant le, hogy felszállt a chisinaui nemzetközi repülőtérről (Moldova) Törökországba. A repülőgép fedélzetén tartózkodó mind a nyolc utas meghalt.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.