A Wizz Air 8.5 millió utast szállított Romániából/Romániába 2022-ben!

0 488

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága és globálisan a leginkább környezeti szempontból fenntartható légitársaság Romániában jelenti be 2022-re vonatkozó kiemelkedő működési eredményeit, megszilárdítva vezető pozícióját a hazai piacon.

A Wizz Air által szállított utasok száma Romániába és onnan 2022-ben több mint 8,5 millió. Globálisan, több mint 45 millió utas választotta A Wizz Air 2022-ben majdnem kétszer annyi, mint 2021-ben (27,1 millió utas), és 10%-kal több, mint 2019-ben (41 millió utas). A légitársaság flottája 177 repülőgépre nőtt.

A folyamatos befektetéseknek és a romániai ügyfelei iránti teljes odaadásnak köszönhetően a Wizz Air nagy számú utast szállított, összesen majdnem négymillió utas Bukarestben, utána Kolozsvár csaknem kétmillió utassal şi Iasi jelentős növekedést regisztrálva a pandémia előtti időszakhoz képest több mint egymillió embert szállítottak tavaly.

2022-ben a Wizz Air növelte a Romániából üzemeltetett útvonalak számát A 189, 29 új útvonal csak az elmúlt évben.

Nyolc romániai bázisról üzemel 2022-ben, Bákó, Kolozsvár, Craiova, Bukarest, Jászvásár, Nagyszeben, Szucsáva és Temesvár, összesen 74 úti cél 22 országban, A Wizz Air az ország legnagyobb légitársasága. A cég továbbra is teljesíti ígéretét, hogy megfizethető utazási lehetőségeket biztosít és hozzájárul Románia turisztikai szektorának fejlődéséhez, és készen áll tevékenységének további felgyorsítására és bővítésére. Bukarest a Wizz Air legnagyobb operatív bázisává vált a teljes hálózaton belül, a legutóbbi kiosztás miatt a 16. repülőgépből, ban,-ben 2022. december.

2022-ben új Wizz Air útvonalak indulnak

2022-ben a Wizz Air öt új útvonalat vezetett be a kolozsvári "Avram Iancu" nemzetközi repülőtérről Korfu, Nápoly, Perugia, Leeds és Tirana, 12 új útvonal a "Henri Coandă" bukaresti nemzetközi repülőtérről Aarhus, Ancona, Athén, Milánó, Larnaca, Prága, Preveza-Aktion, Rimini, Leeds, Rijád, Jeddah és Cardiff.

Iasi utasai most három, nemrég hozzáadott útvonalat élvezhetnek Memmingen, Bázel és Koppenhága, és a Craiova bázis két érdekes célpontot kínál Billund és Tirana. A 15. december 2022-én Suceaván megnyílt legfiatalabb román bázis hét új járatot indít Róma, Brüsszel, Velence, Larnaca, Párizs, Eindhoven és Tel-Aviv.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.