A Wizz Air rekordszámú utast szállított 2022 nyarán

0 532

A Wizz Air rekordszámú utast ünnepel június és augusztus között, a nyári csúcsidőszakban csaknem 13 millió utast szállít. Ez 79%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A nyár folyamán a Wizz Air tovább bővítette hálózatát, és 63 új útvonallal bővült 38 változatos és izgalmas úti céllal Európában és azon túl. A légitársaság június és augusztus között 13 új Airbus gépet kapott, a flotta elérte a 165 gépet. A Wizz Air június óta folytatta terjeszkedési stratégiáját Európában és Romániában, bővítette tevékenységét, és csak hazánkban több tucat toborzási eseménynek ad otthont.

A légitársaság 12 júliusában üdvözölte 2022. repülőgépét bukaresti bázisán, és további bejelentést tett. 5 repülőgép, amely Bukarestben csatlakozik flottájához 2022 októbere és decembere között, így összesen 17 repülőgép.

Ezek a bukaresti kiegészítések támogatták új útvonalak indítását a "Henri Coandă" nemzetközi repülőtérről Anconába, Cardiffba, Rijád, Dzsidda, Athén, Prága és Lárnaka, hanem az Akabába és Gran Canaria felé tartó útvonalak újranyitása is.

A Wizz Air 7 augusztusában 2022. gépét is üdvözölte kolozsvári bázisán. Új útvonalakat indított az Avram Iancu nemzetközi repülőtérről Perugia, Korfu, Torinó és Nápoly, valamint újra megnyitotta az Abu Dhabiba vezető útvonalat.

A légitársaság új bázist nyitott Suceaván, 2 repülőgépet osztva ki számára, és öt új útvonalat hirdetett meg Párizs-Beauvais, Brüsszel-Charleroi, Velence-Treviso, Larnaca és Eindhoven felé. Egy másik repülőgépet osztottak ki a jászvásári bázisra, valamint három útvonalat Memmingenbe, Basel-Mulhouse-ba és Koppenhágába.

További két új útvonallal bővült regionális tevékenysége, a torinói és a billundi célpontok már elérhetőek Craiovából. A nyári terjeszkedést követően a Wizz Air szeptember elején 2,6 millió ülőhellyel bővítette a román piacot.

A légitársaság ultramodern és hatékony flottája megerősíti pozícióját a világ egyik legfenntarthatóbb légitársaságaként, és lehetővé teszi a Wizz Air számára, hogy az évtized végére utaskilométerenként 25%-kal tovább csökkentse környezeti lábnyomát.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.