A Volotea azt szeretné, ha 2024-re engedélyeznék az első elektromos repülőgépet a repülésre

0 553

Jelenleg számos légiközlekedési vállalat és más érintőleges struktúra dolgozik különféle technológiák és elektromos meghajtású repülőgépek kifejlesztésén. Az egyik projektet a Volotea, az Air Nostrum és a Dante Aeronautical fejleszti. A 100%-ban elektromos repülőgépekkel megvalósított projekt fontos lépés lesz a kibocsátásmentes repülés jövője felé.

Ez a repülőgép döntő szerepet fog játszani a regionális zéró kibocsátású légi közlekedés fejlesztésében és kialakításában. A kis lélekszámú célállomások közötti összeköttetések alacsonyabbak lesznek, mint a sokkal nagyobb, más típusú meghajtást használó repülőgépek.

A Volotea 2024-re az első elektromos repülőgép akar lenni

Jelenleg a legtöbb elektromos meghajtású repülőgépet érintő projekt a kis kapacitású, csökkentett hatótávolságú repülőgépekre összpontosít. A meglévő akkumulátorok nem fejleszthetnek túl nagy kapacitást. Örömmel látjuk, hogy az ilyen projektek közelebb állnak a valósággá váláshoz. Valójában a Volotea, az Air Nostrum és a Dante Aeronautical abban reménykednek, hogy kevesebb mint három éven belül tanúsított prototípust kapnak, ami jelentős mérföldkő a repülési iparban.

A projektben a fent említett nagyvállalatokon kívül mérnöki és technológiai innovációs cégek, kutató szervezetek és a CIDETEC (Energiatárolásra Szakosodott Kutatóközpont) is részt vesznek. Nyomozóközpont Szakterülete tárolása Energia).

Az alábbiakban egy infografikát láthat az első 100%-ban elektromos meghajtású repülőgépről.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.