Rekord légiforgalom a bukaresti repülőtereken: több mint 4.2 millió utas 2023 első négy hónapjában!

0 209

A Bukaresti Repülőterek Nemzeti Vállalat 2023 első négy hónapjában a Henri Coandă Nemzetközi Repülőtéren és a Bukarest-Băneasa Aurel Vlaicu Nemzetközi Repülőtéren 4.283.687 37.888 XNUMX utas légiforgalmát és XNUMX XNUMX repülőgép-mozgást (le- és felszállás) regisztrált.

Az idei év első négy hónapjában a bukaresti repülőtereken áthaladó utasok száma jelentős, 38.7%-os növekedést könyvelhetett el az előző év azonos időszakához képest, ami megteremtette a feltételeket a 14 milliós utas küszöb eléréséhez 2023 egészében.

A 2019-es hasonló időszakhoz képest, amikor a fővárosi repülőterek történelmi maximumot érték el, 2-23-ban 95.109 37.888 utassal nőtt a két bukaresti repülőtér. Szintén a fővárosi repülőtereken 2023 első négy hónapjában elérte a 11,8 XNUMX repülőgép-mozgást, ami XNUMX%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

A felgyorsult utasszám-növekedésre való tekintettel előfordulhat, hogy a nap egyes szakaszaiban torlódások alakulhatnak ki az induló folyamokon. Ezért a gépre időben történő felszállás optimális feltételeinek biztosítása érdekében javasoljuk, hogy az utasok tegye meg a szükséges intézkedéseket, hogy időben, 3 órával a felszállás előtt megjelenjenek a repülőtéren, és rendelkezzenek minden szükséges dokumentummal, amint azt a a fuvarozó légitársaság.

A legtöbb európai és világméretű repülőtér hasonló helyzettel néz szembe nyáron, mivel a bukaresti két repülőtér utasszámának alakulása része az európai szinten megfigyelt általános tendenciának.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.