Az 5 legkelendőbb GDS-útvonal 2018-ban

0 1.251

Az Airlinestravel.ro projekt 7 éveshez közeledik, ezalatt több ezer cikket írtam a repülésről és a turizmusról. Kiadtam különféle repülési felsők, rangsorok repülőterekről és légitársaságokról, még a legforgalmasabb útvonalakról is.

A légitársaságok által egy-egy útvonalon szállított utasok számáról, illetve az egyes útvonalak kapcsolódó piaci részesedéseiről azonban nem tudtunk valós információkat közölni. Mindenki nyilatkozik mit akar, százalékot vagy számot.

Travelport Competitive Insights

A Travelport, korábban Global Distribution System (GDS) néven ismert, alkalmazkodott a legújabb utazási trendekhez, és technológiai megoldások teljes skáláját kínálja a globális turisztikai ágazat számára.

Így minden turisztikai szereplő számára hozzáférést biztosít egy olyan platformhoz, amely megoldásokat kínál az integrált turisztikai szolgáltatások (repülőjegyek, szállásfoglalások, autóbérlés stb.) terjesztésére, de az utazási irodák számára digitális és fizetési megoldásokat is kínál. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben már ismerik őket.

Ám mivel a foglalási platformon túl minden területen az információ a siker kulcsa, a Travelport hozzáférést kínál az utazási irodákhoz és egy üzleti intelligencia megoldást, ún. Travelport Competitive Insights.

Ez egy egyedülálló eszköz a turizmusban, rendkívül hasznos bárki számára, aki ezen a területen dolgozik. Konszolidálja az összes elosztórendszerből (GDS) származó utasfoglalási adatokat, és statisztikákat, mutatókat és trendeket biztosít az utazási irodáknak, amelyek alapján üzleti döntéseket hozhatnak.  

Hogy megértsem, miről is van szó, a Travelport hozzáférést biztosított egy fiókhoz, amelynek profilja minden országra be van állítva, valós globális információkkal arról, hogy mi történik a világ egyik legnagyobb iparágában, és örülök, hogy megoszthatom veled, te is.

Az 5 legkelendőbb légi útvonal

Így tudtam meg, melyek a legkelendőbb GDS-útvonalak 2018-ban.

  1. Mumbai – Újdelhi 0.46%-kal - piaci részesedéssel
  2. Melbourne - Sydney 0.28%-kal - piaci részesedéssel
  3. Hong Kong – Tajpej 0.25%-kal - piaci részesedéssel
  4. Bangalore – Újdelhi 0.22%-kal - piaci részesedéssel
  5. Bangalore - Mumbai 0.18%-kal - piaci részesedéssel

Az 5 útvonal együttesen a GDS-eken keresztül értékesített légitársaságok teljes piacának 1.39%-át teszi ki. Ez nagyon magas százalék, tekintve, hogy ezek a rendszerek több millió útvonalon közvetítenek tranzakciókat.

Travelport Competitive Insights kiváló eszköz azoknak az utazási irodáknak, amelyek elsősorban a jegyértékesítéssel foglalkoznak, illetve azoknak, akik több piacra is terjeszkednek. 

Még csak most fedezem fel ezt a megoldást, és kifogyok mindenféle marketing és elemzési kapcsolatból. Ügynökségként nyomon követheti a különböző légi útvonalak trendjeit, és ezek alapján valósíthatja meg értékesítési kampányait.

Vegye fel a kapcsolatot a Travelport Competitive Insights vállalattal

Ami a legfontosabb, számomra úgy tűnik, hogy elemezheti, mennyit képvisel ügynökségként egy légi útvonalon, vagy mennyit képvisel az eladásai egy légitársaság számára. Ezen információk birtokában a Travelport Competitive Insights által közölt adatok alapján tárgyalhat a légi fuvarozókkal, partnereivel stb.

Sokkal több információval térek vissza erről a termékről a Travelport által közölt statisztikákkal egy másik cikkben. Azok, akik érdeklődnek a román piaccal, vagy akár más piacokkal kapcsolatos információkhoz való hozzáférés iránt, a Travelporthoz fordulhatnak a következő e-mail címen [e-mail védett] vagy közvetlenül elérheti a Travelport Competitive Insights termékoldalát.

Egyébként tudtad, hogy AAz American Airlines a világ legnagyobb légitársasága és a GDS eladások szempontjából? 7%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

MEGJEGYZÉS: A Travelport Competitive Insights az összes terjesztési rendszerből származó információkat tartalmaz. Az adatok csak a GDS-en keresztül történt foglalásokat tartalmazzák. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem elemzi a más csatornákon keresztül lebonyolított foglalásokat, például egyes alacsony költségűeket, amelyek nem globális elosztórendszereken keresztül terjesztenek.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.