Accor tanulmány: az európaiak átlagosan 39%-kal többet költenek nyaralásra 2022-ben, mint 2019-ben

1 452

Az Accor, a vendéglátás világelső vállalatának új tanulmánya optimizmusról árulkodik az utazás 2022-es visszatérését illetően: a turisták átlagosan 39%-kal többet terveznek utazásra költeni 2022-ben, mint 2019-ben, és átlagosan négy utazást tesznek meg ebben az évben. . év.

A tanulmányban öt országban – az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, Lengyelországban és Oroszországban – 6000 embert kérdeztek meg utazási preferenciáikról és vágyairól. Az eredmények kedvezőek, és minden eddiginél jobban megbecsülik az utazási és nyaralási időt.

A Delta és az Omicron által a közelmúltban támasztott akadályok ellenére a válaszadók több mint 80%-a tervezi az utazást 2022-ben. Sokat akarnak utazni, és két év korlátozás után jelentős összegeket szeretnének költeni.

A tanulmány része az Accor által közzétett, az észak-európai utazási trendekről szóló mélyreható jelentésnek, amely azt vizsgálja, hogy a Covid utáni viselkedési változások hogyan befolyásolják utazásunkat, életünket, munkánkat és szabadidőnket 2022-ben és a jövőben.

Megnőtt a napsütéses célpontok felé való menekülés iránti vágy, mivel 2022-ben a tengerparti nyaralás az utazók kívánságlistájának élén áll, a válaszadók 33%-a tervez napsütéses és homokos kiruccanást. A várostörők (26%) várhatóan visszatérnek, ahogy a kozmopolita kultúra iránti felhívás újra felszínre kerül. Folyamatos visszatérés a természethez, amelyet az Omicron hangsúlyoz.

Az Omicron előtti kutatások azt mutatták, hogy minden ötödik (20%) keresett menekülést az országba, de a járvány közelmúltbeli fellángolása miatt megnőtt a városi területekről való menekülés iránti vágy, és 30-ben az utazók 2022%-a a természetben keresett nyaralást. Omicron megduplázódott a saját országunk felfedezésére irányuló vágyunk – 2021 végére már csak az utazók 14%-a tervezett hosszabb tartózkodást („staycation”), 2022 elejére pedig ez a szám megduplázódott, 28%-ra.

Összességében a válaszadók 25%-a hajlamosabb az Omicron miatti tartózkodásra. Két nehéz év után az európaiak 14%-a abszolút luxusra vágyik, és élete utazását tervezi, hogy bepótolja a járványos évek során elveszett utazásokat.

Olaszországot Európa első számú utazási célpontjaként azonosították. Emellett a megkérdezettek 55%-a Európába, a kontinens határain túlra vágyók 13%-a pedig Észak-Amerikába, 11%-a pedig Délkelet-Ázsiába tervez utazni.

Az emberek 30%-a tervez és foglal aktívan az első félévre, 50%-a a második félévre, és majdnem minden ötödik (17%) foglal már utazást 2023-ra.

A tanulmány erős utazási étvágyat mutat, de megmutatja a várható változásokat is. Minden ötödik válaszadó (1%) azt mondja, hogy a járvány után az utazási prioritások eltérőek lesznek. A foglalási rugalmasság és a magas egészségügyi szabványok vezetik az európaiak által 5-ben és azt követően elvárható dolgok listáját.

A válaszadók 31%-a egyértelműbb egészségügyi és biztonsági előírásokat szeretne, és minden ötödik (1%) hajlandó lenne többet fizetni egy szállodai szobáért, ha az elismert tisztasági díjjal rendelkezik, például az Accor globális ALLSAFE egészségügyi és higiéniai címkéje. 5%-uk nagyobb rugalmasságot szeretne a foglalások megváltoztatásakor.

A technológia jelentős szerepet fog játszani a könnyebb kapcsolattartási élmény biztosításában is, az európai utazók 23%-a több érintés nélküli fizetési lehetőséget, 17%-a pedig a szállodatechnológia növekedését szeretné, a WhatsApp-on keresztüli ügyfélszolgálattól a minőség és a funkcionalitás javításáig. TV-k a szállodai szobákban.

Az emberek utazni, de biztonságban is akarnak lenni, és most alkalmazkodnak ahhoz, hogy a kettő együtt tudjon élni. Tekintettel az elmúlt hónapok bizonytalanságára, 2022-ben és azt követően is elengedhetetlen a viszontbiztosítás, mind a biztonság, mind a rugalmasság szempontjából.

Az emberek utazási módja is változik. 16%-uk arra számít, hogy 2022-ben kevesebb repülőutat utaznak, 18%-uk azt várja, hogy visszatérjen a vonatos és autós utazás, 13%-uk pedig azt várja, hogy 2022-ben továbbra is több utazást tervezzen ugyanabban az időszakban, ami biztosítékot jelent az utazók számára, hogy az utazások közül legalább az egyik terv szerint kell lennie.

A Covid évek egyik pozitívuma, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóságra, mint prioritásra. A fenntarthatóság és az utazásnak az éghajlatra és a bolygóra gyakorolt ​​hatása ma már az emberek 87%-a számára fontos tényező. Ez befolyásolja az úti cél kiválasztását, az odajutás módját, a szállást és az utazás során vállalható tevékenységeket.

A Mindful Travel 2022-ben a fő trend lesz. Az utazás érzelmi és tapasztalati szerepe is fontosabb most, mint valaha. A vizsgálatban részt vevők 66%-a egyetért azzal, hogy "nyaralni megyek az egyik legnagyobb prioritásom, hogy javítsam a mentális jólétemet, és magam mögött hagyjam a stresszt." Két év korlátozás után soha nem volt igazabb a mondás, hogy „a változás olyan jó, mint a pihenés”. A válaszadók 67%-a egyetért: "Az, hogy egy másik helyen vagyok, lehetővé teszi számomra, hogy kitisztítsam az elmémet, és helyreállítsam a rendet az életemben."

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.