A téli szezonban a SWISS összeköti Svájcot a világ nagyvárosaival. SWISS útvonalak a 2020-2021-es téli szezonban

0 790

A COVID-19 világjárvány virágzik Európában és szerte a világon. Már a 2-es hullámról beszélnek, nő az új koronavírus által érintettek száma. Ez pedig új szankciókat és utazási korlátozásokat von maga után.

A SWISS a 2020-2021-es téli szezonban továbbra is kapcsolatban marad Svájccal a világ nagyvárosaival, de korlátozott formában. A svájci légitársaság az üzemi hálózaton belül minél több célállomásra szeretne repülni, de kevés járattal.

Az új menetrend szerint a SWISS 88 útvonalon (67 Zürichben és 21 Genfben) üzemeltet járatokat, ami az előző téli programban meghatározott desztinációk 85 százalékát teszi ki. A szállítási kapacitás pedig 60-70%-kal csökkent.

A járvány általános alakulásától függően más módosítások is végrehajthatók. A SWISS támogatja és ösztönzi a COVID-19 gyorstesztét a repülőtereken, ami új utazási lehetőségeket nyithat meg.

A SWISS által üzemeltetett hosszú távú járatok a téli szezonban

A hosszú távú járatok kapcsán a SWISS októbertől újraindítja Bostonba (USA) járatait. Kezdetben heti 2 járat indul, 3 márciusától heti 2021 járatra nő. Johannesburg (Dél-Afrika) szintén a SWISS által lefedett új célpont lesz, heti három járatsűrűséggel.

A SWISS október végétől továbbra is heti 3 járatot üzemeltet a Zürich-Dubai (EAE) útvonalon. A SWISS 3 márciusától heti 2021 járatot is tervez Los Angelesbe és Miamiba (USA), valamint Delhibe (India).

A SWISS továbbra is repül Zürichből Newarkba, New York JFK-ba, Chicagóba, San Francisco-ba, Montrealba, Sao Paulóba, Tel-Avivba, Mumbaiba, Bangkokba, Szingapúrba, Tokióba, Hongkongba és Sanghajba.

A SWISS további járatokat üzemeltet Európában karácsonykor

A jelenlegi bizonytalanságok ellenére a SWISS várhatóan október végén repül Zürichből: Münchenbe és Wroclawba (Lengyelország); Luxemburg, Birmingham, London City és Nürnberg 2021 februárjától; és Grazban 2021 márciusa óta.

A karácsonyi időszakban Palma de Mallorca, Bilbao, Sylt, Nápoly és Thesszaloniki járatai is bővülnek.

Genfből a SWISS október elejétől közvetlen járatokat indít Pristinába, október közepétől pedig Marrákesbe. Október végén Prága, november elején pedig Moszkva bővül. December közepén Genfben újraindulnak a járatok Malaga, Valencia, Stockholm, Göteborg, Dublin, Hurghada, Kittilä (Finnország), Szentpétervár és London Gatwick felé.

2021 februárjában újraindulnak a SWISS járatok Genf és London City között. A londoni Heathrow, Frankfurt és Moszkva Genf legforgalmasabb úti céljai közé tartoznak a 2020-2021-es téli szezonban.

A 2020-2021-es téli szezon SWISS operatív programja október 25-től indul, jegyek a www.swiss.com oldalon foglalhatók.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.