Új korlátozások Bukarestben. Az éttermek és kávézók bent zárva vannak. Mi közöd a HoReCához?

0 1.507

Kedd este Bukarest prefektusa bejelentette az új korlátozásokat, amelyek október 7-én, szerdán lépnek életbe. Az új COVID-19-es esetek számának növelésének ürügyén, A hatóságok úgy döntöttek, hogy bezárják a színházakat, mozikat, éttermeket és kávézókat, Bukarestben.

Gheorghe Cojanu elmondta, hogy mindezek az intézkedések legalább a következő 7 napig érvényesek, vagy addig, amíg az előfordulási arány 1.5/1000 felett marad.

Kivételt képeznek azok a szálláshelyek - szálloda, panzió, egyéb szálláshelyek -, ahol a benti szolgáltatás csak elszállásolt vendégek számára engedélyezett.

Ha az előfordulási arány 1.5/1000 alá esik, hetente jelentve, a Sürgősségi Helyzetek Bizottsága azonnal összeül, és elrendeli az összes tevékenység folytatását.

Miután megismertem az új korlátozásokat, leültem és azon töprengtem: "Miért készülnek a hatóságok a turizmus, a HoReCa és a közlekedési ipar elpusztítására?" Nincsenek olyan adatok, amelyek azt mutatnák, hogy a nagy járványok a kávézókban és éttermekben lennének. A mozikban és a színházakban annál kevésbé.

Ellenkezőleg, a nagy gócok az állami intézményekben, idősotthonokban, gyermekotthonokban, egyéb zsúfolt szektorokban vannak. És mégis nyitva maradnak. Vagyis a COVID nem kering a templomokban, kaszinókban, bevásárlóközpontokban? Lefogadom (ha még nyitva vannak a kaszinók), hogy a megelőzési intézkedéseket sokkal jobban betartották a HoReCa területén, mint más iparágakban. Miért félszívűek az intézkedések, és miért nem mindenkinél egyformák? Vagy zárjon be mindent, vagy zárjon be semmit…Nem lenne logikus?

Mi közöd a HoReCához?

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.