A románok április közepétől utazhatnak Görögországba, különösen a 2021-es húsvéti ünnepekre

0 2.064

A COVID-19 világjárvány szó szerint repülőgépek ezreit semmisítette meg. Megakadályozta a turizmust, sok horeca vállalkozást csődbe vitt. Míg sok más vállalkozás túlélte a helyzethez való alkalmazkodást, egyesek otthonról küldték munkába alkalmazottaikat, mások szépfiúként nőttek fel. Ugyanez nem mondható el az ország és a világ turizmusáról. Lezárt határokkal és a házban rekedt potenciális ügyféllel nem lehet utazni.

Így a legtöbb ország európai, sőt globális szinten is megoldást keres a légi közlekedés, a turizmus, a vendéglátás és más kapcsolódó iparágak újraindítására. Reméljük, hogy ezen a nyáron többet utazhatunk, mint 2020-ban, és törekszünk a COVID előtti „normálságra”.

Görögország zöld digitális tanúsítványt akar

Görögország, a turizmusban "élő" országok egyike, megkezdte a zöld tárgyalásokat más országokkal. Ugyanakkor örökbe akar fogadni digitális zöld tanúsítvány jelentette be az Európai Unió. A minap a görög idegenforgalmi miniszter. úr Harry Theoharis, Bukarestbe érkezett. Találkozott a küldöttséggel ANAT (Utazási Irodák Országos Szövetsége) a 2021-es nyári szezon turisztikai terveit. Pontosan mikor és hogyan utazhatnak a románok Görögországba.

Görögország korábban nyitja meg a románok turisztikai szezonját

Hivatalos, Görögország május 2021-én nyitja meg a 14-es nyári turisztikai szezont, de csak azok számára, akiket beoltottak, immunizáltak vagy teszteltek a COVID-19 ellen. De a románok és más európai nemzetek április közepén utazhatnak Görögországba, különösen a rövid húsvéti szünetre.

A probléma továbbra is dokumentált a COVID-19 világjárvány jelenlegi kontextusában. Tavaly a románok a negatív COVID-19 PCR teszt és az utazás előtt kitöltött űrlap alapján utazhattak Görögországba.

A beoltottak, immunizáltak és a COVID-19 által tesztelt személyek Görögországba utazhatnak

Idén a görög illetékes bejelentette, hogy minden beoltott, immunizált vagy COVID-19 ellen tesztelt román a kialakult szabályok alapján utazhat Görögországba – tájékoztat Cezar. imperatortravel.ro. Tehát nem csak a beoltottakat fogadják el, ahogy egyesek hiszik, hanem azokat is, akik természetes immunizálást kaptak (átmennek a betegségen), hanem azokat is, akiket COVID-19-re teszteltek. Az okmányhamisítás elkerülése érdekében az oltási, vizsgálati, védőoltási igazoláson valószínűleg QR-kód is szerepel majd. A híres forma nem fog hiányozni PLF, és lehetőség lesz a határokon véletlenszerű gyorstesztek elvégzésére.

Tehát ne habozzon, és kezdje el tervezni a nyári vakációját. Az egyik legszebb lehet Görögország szigetei ezzel díjnyertes strandok és világszerte értékelik.

Minden bizonnyal még egy évvel 2020 előtt lesz, személy szerint nagyobb rugalmasságban reménykedve. De ez attól függ, hogyan védekezünk a COVID ellen. Ez attól is függ, hogy a hatóságok hogyan kezelik ezt a járványt. Eltelik néhány hónap, mire reméljük, hogy fel tudjuk emelni.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.