A Qantas 2025 végén indítja el a Sunrise projektet, és Airbus A350-1000 típusú repülőgépeket használ majd!

0 1.038

Korábban, ebben a hónapban, A Qantas nagy megrendelést adott le Airbus repülőgépekre, köztük 12 A350-1000 típusú repülőgép. A döntést egy sydney-i ünnepségen jelentették be, amelyen részt vett Alan Joyce, a Qantas csoport vezérigazgatója, valamint az Airbus kereskedelmi igazgatója és az Airbus nemzetközi igazgatója, Christian Scherer.

Az A350-1000 típusú repülőgépet a Qantas a "Project Sunrise" néven ismert értékelést követően választotta ki, és lehetővé teszi a fuvarozó számára a világ leghosszabb kereskedelmi járatainak üzemeltetését.

A Project Sunrise, egyszerűen Sunrise néven ismert, működést jelent non-stop járatok Kelet-Ausztráliától európai és észak-amerikai célpontokig. Az elmúlt években a Qantas kutatási programot folytatott, hogy megértse a repülőgépek, az utasok és a személyzet viselkedését egy több mint 20 órán át tartó repülés során.

2019-ben a Qantas három tesztrepülést hajtott végre Boeing 787-9 típusú repülőgépekkel. A pilóták, a légiutas-kísérők és az utasok speciális érzékelőket viseltek, és különböző kutatási programokban vettek részt. A program a következőket tartalmazta: a New York - Sydney járat, 16 013 km (8.646 17.016 nm) hosszúsággal és a London - Sydney járat, 9.188 XNUMX km (XNUMX XNUMX nm) hosszúsággal. Project Sunrise járatok lesznek a világ leghosszabb repülőjáratai. A London-Sydney járat csaknem 2000 km-rel lesz hosszabb, mint a világ jelenleg Szingapúr és New York között közlekedő leghosszabb járata.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.