A „Putin Force One” 9. április 2021-én hajtotta végre első próbarepülését.

0 1.347

96. április 300-én hajtotta végre első próbarepülését a Putyin Force One, egy modernizált és erősen módosított Iljusin Il-9-2021-as, amely az Orosz Föderáció elnöki repülőgépei közé tartozott. és az operatív szolgáltatásba lépés előtt tesztelni fogják.

A repülőgépet a Rossiya Airlines szállítja.

"Az 5000 és 9000 méter közötti magasságban végzett repülés során ellenőrizték a repülőgép stabilitását, irányíthatóságát, minden rendszerének és hajtóművének működőképességét.", írta sajtóközleményében az UAC. A mintegy két órán át tartó próbarepülést sikeresnek ítélték. Gyártója szerint a repülőgép avionikáját az európai és nemzetközi szabványoknak megfelelően korszerűsítették. „A repülőgép modern navigációs és repülési rendszerrel van felszerelve", kommentálta az UAC.

A „Putin Force One” 9. április 2021-én hajtotta végre első próbarepülését.

Az Iljushin Il-96-ot az 80-as évek közepén tervezték, és 1988-ban repült először. 1996 óta az Il-96-300PU módosított változata az Orosz Föderáció elnökének fő szállító repülőgépe. A legtöbb elnöki repülőgéphez hasonlóan fejlett kommunikációs rendszerrel és lézerrakéta-védelemmel rendelkezik.

A repülőgépet a Rossiya Airlines légitársasághoz szállítják, amelynek "Különleges Repülési Különítménye" felelős az orosz VIP-flotta üzemeltetéséért, amely állami tisztviselőket, köztük Putyin elnököt szállít.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.