Az első űrszállót 2025-ben indítják el

0 500

Az Orbital Assembly Corporation, az egyetlen olyan cég, amely egy életképes és költséghatékony űripari üzleti park kialakításán dolgozik, 28-ben készül elindítani első űrszállodáját, amely akár 2025 fő befogadására is alkalmas.

Manapság az űrutazás már nem tiltott álom. Richard Branson beteljesítette álmát, hogy 2021 júliusában a határon lássa a Földet az űrből, Jeff Bezos pedig alig egy héttel később megismételte a bravúrt, miközben Elon Musk a Nemzetközi Űrállomásra készül. Így nem csoda, hogy az űrnavigáció már a mindennapi szórakozás számos formájában jelen van.

A kozmoszról számos nagysikerű film készült az elmúlt években, mint pl Csillagközi, ahol Matthew McConaughey egy űrhajóst alakít, aki a végső áldozatot hajlandó meghozni az emberiség létének megmentéséért. Így, online elérhetők és az űr témájú pávajátékok, mint például a Stars Invaders, ahol a kaland egy félkarú bandita körül forog az űrben, a játék szimbólumai pedig bolygók, üstökösök, idegenek és UFO-k.

Az Orbital Assembly Corporation, az egyetlen vállalat, amely űr üzleti park fejlesztésén dolgozik

az első űrszálloda
az első űrszálloda

Az űrturizmus legfőbb akadálya jelenleg az űrrepülés költségei, de az Oribital arra számít, hogy az űrutazás megfizethetőbbé válásával növekedni fog az egyedülálló szálloda küszöbét átlépő turisták száma.

A 2025-ös indulásig csak elképzelni tudjuk, hogyan nézne ki egy szoba egy űrszállóban. Az Oribital által közzétett képek azt mutatják, hogy a pilot projekt (Pioneer-class) szobáiban emeletes ágyak, íróasztalok, székek és csillagokra néző ablakok találhatók. Minden ágy mellett intelligens képernyők is találhatók, amelyeket a vendégek információra, kommunikációra és szórakozásra használhatnak majd.

Ennek a hajónak hibrid környezete lesz, abban az értelemben, hogy a turisták mindkét gravitációs szintet megtapasztalhatják 0,57 G-ig. Egyszerűen fogalmazva, a vendégek némi súlytalanságot fognak érezni, de képesek lesznek inni egy pohárból vagy aludni anélkül, hogy az ágyhoz kötnék őket.

Ami a Voyager Stationt, az Oribital következő űrszállodáját illeti, a színvonalat újabb szintre emelik. Ez lenne az első űrállomás, amely készen áll a turisták elhelyezésére, de munkára is.

A 400 vendéget itt sokkal tágasabb szobák és jóval nagyobb ablakok várják, a bútorzat pedig egy rendes szálloda lesz, de nem nélkülözi a kissé futurisztikus jegyet. Úgy tűnik, hogy az étterem kiegészíti azt az élményt, amelyet minden vendég elvár egy luxus létesítményben, és bizonyára ma is sokan vannak, akik kíváncsiak, mi lesz a különbség a már ismertekkel. Így Oribital, valamint egy korábbi űrhajós NASA, folytatja a mesterséges gravitáció emberre gyakorolt ​​hatásáról szóló tanulmányokat, amelyek minden bizonnyal hozzájárulnak majd a jövőbeni vásárlók élményének javításához.

Szakértők szerint a projekt merész céljai nem biztos, hogy a cég által bejelentett 3 év alatt valósulnak meg, hiszen ilyen létesítmény még soha nem épült, és küszöbön állnak az előre nem látható problémák. Ennek ellenére a birtoklása az átlagember számára még mindig elérhetetlen. Föld. Egy ilyen állomáson eltöltött hónap, ahol távmunkát végezhettünk, hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy teljesen megváltoztassuk gondolkodásmódunkat és életfelfogásunkat.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.