HIVATALOS: A sárga országok listája, amelyet Románia állított össze 26. október 2020-án.

2 43.674

A Sürgősségi Helyzetek Országos Bizottsága a mai, 26.10.2020-i ülésén elfogadta az 50. számú határozatot a magas járványügyi kockázatú országok/területek listájának jóváhagyásáról. A karantén intézkedést azokra a személyekre vezetik be, akik tőlük érkeznek Romániába.

Az 50. számú határozat egyúttal pontosítja a GD 856. sz. 14.10.2020. sz., 19., a riasztási állapot meghosszabbításáról és az ezalatt a COVID-XNUMX világjárvány hatásainak megelőzése és leküzdése érdekében szükséges intézkedésekről.

A sárga zónában lévő országok listája

A kockázati állapotok és területek listájának frissítése mellett az ítélet tisztázza azokat a helyzeteket, amelyekben az egészségügyi maszkot szabad téren lehet eltávolítani rövid időre, és csak akkor, ha az emberek a gyalogos forgalmi övezeten kívül tartózkodnak, és tiszteletben tudják tartani a legalább 2 méterrel másoktól.

Mellékelten található az 50. számú határozat és a magas járványügyi kockázattal járó államok és területek listája.

Határozat-CNSU-no-50-26.10.2020

A magas járványügyi kockázatú államok listája – 26.10.2020.

Az európai országok között megtalálható: Andorra, Vatikán, Csehország, Belgium, Hollandia, Örményország, Luxemburg, Franciaország, Szlovénia, Svájc, Montenegró, Spanyolország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Grúzia, Málta, Horvátország, Írország, Lengyelország, Északi. Macedónia, Portugália.

Románia sárgalistájáról lekerült az Egyesült Államok, Moldova és Izrael. Következésképpen újra kell indítani a légi járatokat ezen országok és Románia között. De figyelembe veszik a más országok által bevezetett korlátozásokat is.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.