Új utazási szabályok Németországban: Minden utazónak igazolnia kell az oltást, negatív tesztet vagy a COVID-19 fertőzésből való felépülés igazolását!

0 978

A Külügyminisztérium jelentése szerint a német hatóságok a COVID-19 világjárvány kapcsán felülvizsgálták a Németországi Szövetségi Köztársaságba való beutazás feltételeit.

A német hatóságok által közzétett információk szerint 1. augusztus 2021-jei hatállyal minden 12 évesnél idősebb személy a Németországi Szövetségi Köztársaság területére való belépéskor bármelyiket be kell mutatnia a COVID-19 elleni védőoltás bizonyítékavagy bizonyíték arra, hogy átvészelte a betegséget vagy a COVID-19 teszt negatív eredménye.

A dokumentumokat papíron vagy elektronikus formában lehet benyújtani, és a német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvek valamelyikén kell lenniük.

Így az oltás igazolását csak akkor fogadják el, ha az Európai Unióban jóváhagyott vakcinával az oltási ütemterv elkészült, és legalább 14 nap eltelt az utolsó adag vakcina beadása óta.

A korábbi SARS-CoV-2 vírusfertőzés, következésképpen a gyógyulás igazolása a német területre való belépés előtt legalább 28 nappal, de legfeljebb 6 hónappal végzett laboratóriumi vizsgálaton alapul.

A SARS-CoV-2 vírusfertőzés vizsgálatát a német területre való belépés előtt legfeljebb 72 órával végzett PCR-teszt vagy egy legfeljebb 48 órával azelőtt végzett antigénteszt negatív eredményének bemutatása bizonyítja. A szabályok a német területre való bejutás módjától (légi, szárazföldi, tengeri) függetlenül érvényesek.

Németországba való beutazás regisztrációs kötelezettsége

Németországba való beutazás regisztrációs kötelezettsége minden olyan személyre vonatkozik, aki a német területre való belépés előtti utolsó 10 napban veszélyben volt. Ehhez az utasoknak az összes szükséges adatot online kell regisztrálniuk, valamint fel kell tölteniük a tesztelést, oltást vagy gyógyulást alátámasztó dokumentumokat, valamint .pdf dokumentumban visszaigazolást kell kapniuk.

A visszaigazolásnak rendelkezésre kell állnia, és a hatóságok vagy a közlekedési vállalat kérésére be lehet mutatni / kézbesíteni. A teljes eljárás elvégezhető a portálon keresztül, beleértve a román nyelvet is: www.einreiseanmeldung.de.

Azok, akik nem tudják elvégezni a fent említett digitális regisztrációt, egy helyettesítő űrlapot töltenek ki, melynek angol nyelvű változata letölthető a honlapról: https://www.bundesgesundheitsministerium.de.

Ha a helyettesítő nyomtatványt egyetlen hatóság vagy közlekedési vállalat sem kéri, akkor az utasok kötelesek a Németországba való belépés után haladéktalanul digitálisan beírni, vagy postai úton elküldeni a nyomtatványt a következő címre: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

Több információk az utazási szabályokról Németországban és Németországban.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.