A Lufthansa több mint 18 000 járatot törölt 2018 januárja és augusztusa között

Szerdán Harry Hohmeister (a Lufthansa igazgatótanácsának tagja) azt mondta, hogy a Lufthansa-csoportnak több mint 18000 2018 járatát kellett törölnie XNUMX januárja és augusztusa között. De nézzük meg, mit jelent ez. Részletek lent!

0 645

A világ repülése folyamatosan változik. Egyes légitársaságok csődbe mennek, mások átveszik a helyüket. Naponta utasok milliói élvezik a járatokat, de több tízezer utas is van, akinek át kell ütemeznie járatát a járatok törlése vagy késése miatt.

Európa egyik legnagyobb légitársasága, amely egyben tulajdonosa is a legnagyobb repülőgépflotta, a Lufthansa. Naponta több ezer rövid, közepes és hosszú távú járatot üzemeltet.

Szerdán a Lufthansa igazgatótanácsának egyik tagja, Harry Hohmeister elmondta, hogy 2018 nagyon pezsgő év volt a cég számára. A német légitársaságnak több mint 18 ezer járatát kellett törölnie 000 januárja és augusztusa között. Ennek sok oka volt: elsősorban a kedvezőtlen időjárási viszonyok, de a légiirányítók sztrájkja is.

A Lufthansa több mint 18 000 járatot törölt

Azt is elmondta, hogy sok más járat is késett a repülőterek torlódása miatt, ami megnehezítette a biztonsági ellenőrzéseket és a poggyászkezelést. És ezek több tízezer utast érintettek, akik később csatlakozó járatokat veszítettek el. Mint látható, a legtöbb lemondás és késés külső és cégfüggetlen okokra vezethető vissza.

Egy kis légitársaság üzemeltetője számára 18 000 járat lehet egy év alatt. A Lufthansánál a 18 000 törölt járat az összes menetrend szerinti járat 2%-át jelenti, de jóval meghaladja a 2017-es törölt járatok számát.

Harry Hohmeister azt is elmondta a Hamburger Abendblattnak, hogy a törlések mennyisége megegyezik a Lufthansa frankfurti központjának kéthetes leállításával.

Harry Hohmeister is részletezte egy kicsit ennek a több ezer törölt járatnak a hatásait, ami napi mintegy 60 törölt járatot jelent. Nyilvánvalóan utasok tízezrei érintettek, és a Lufthansa volt a fő bűnös, aki ezt követően kártérítést, átirányítást vagy visszatérítést követelt. A jövőbeni kellemetlenségek elkerülése érdekében a Lufthansa csoport légitársaságai különleges intézkedéseket hoznak.

A Lufthansa úgy döntött, hogy növeli a tartalék repülőgépek számát a frankfurti és müncheni bázisokon. A speciális intézkedések több mint 250 millió eurós beruházást igényelnek, és az eredmény a járatok pontosságának és rendszerességének növekedéséhez vezet.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.