Olaszország kiesett a 2022-es világbajnokság versenyéből

0 491

Nagy meglepetés csütörtök este Palermóban, ahol az Európa-bajnoki címvédő olasz labdarúgó-válogatott kiesett a kvalifikációért folyó versenyből. 2022-es világbajnokság Észak-Macedónia.

Squadra Azzurra a jobb szélen labdát szerzett, majd kapura lőtte, de a hálóőr ügyesen vetődött, így nincs gól.

Olaszország sorozatban másodszor hagy ki világbajnokságot, miután 2018-ban nem játszott Oroszországban, Svédország kikapott, amire az elmúlt 60 évben nem volt példa – írja az Agerpres.

Észak-Macedónia Románia kárára bejutott a rájátszásba, miután jobb eredményt ért el a csoportbana CM 2022 gát döntőjét fogja játszani Portugalia, amely elrendelte Törökország cu 3-1. Szkopjéban az emberek az utcára vonultak, és csapatuk váratlan győzelmét ünnepelték.

A rájátszás elődöntőjének eredményei

  • Olaszország 0-1 Észak-Macedónia; Aleksandar Trajkovski 90 + 2 gólt szerzett.
  • Portugalia 3-1 Törökország; gól: Otavio 15, Diogo Jota 42, Matheus Luiz Nunes 90 + 4, illetve Burak Yilmaz 65. Burak Yilmaz kihagyott egy büntetőt a min. 85 (átlövés).
  • Svédország 1-0 Csehország, hosszabbítás után; Robin Quaison 110 gólt szerzett.
  • Wales 2-1 Ausztria; gólt szerzett: Gareth Bale 25, 51 és Marcel Sabitzer 64.
  • A Skócia-Ukrajna meccset elhalasztották.
  • Az Oroszország–Lengyelország mérkőzést nem játsszák le, Oroszországot felfüggesztette az UEFA

Ezzel összefüggésben Olaszország a fotelből nézi majd a katari világbajnokságot, miután 0-1-es sokkot kapott Észak-Macedóniával. Így a játékosok elszalasztják a lehetőséget, hogy Katarba menjenek :).

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.