Olaszország meghosszabbította a rendkívüli állapotot. A 14 napos önelszigetelés 24. november 2020-ig érvényes.

0 2.221

Az Olasz Köztársaság Minisztertanácsa 7. október 2020-én meghosszabbította a rendkívüli állapotot a COVID-19 világjárvány megelőzése és hatásainak leküzdése érdekében. Január 31 2021.

Azok a személyek, akik az olaszországi érkezést megelőző 14 napban Románia területén tartózkodtak/átutaztak azon a területen, az olasz területre érkezésükkor 14 napig kötelesek az önelszigetelésre és az orvosi felügyeletre. 

A 14 napos önelszigetelés Olaszországban 24. november 2020-ig érvényes.

24. október 2020-én az olasz hatóságok új rendeletet írtak alá, amely új intézkedéseket fogad el a COVID-19 világjárvánnyal összefüggésben. Románia továbbra is szerepel a listán 20. számú mellékletének D pontja, amely a Romániából érkező állampolgárok esetében az önelszigetelési kötelezettségre vonatkozó intézkedések 14 napos meghosszabbítását vonja maga után. Az új rendelet az időszak alatt alkalmazandó 26. október 24-november 2020.

Kivétel az önelszigetelés alól Olaszországban

Az Olaszországba érkezéskor fennálló önizolációs kötelezettség alóli kivételek a Romániába érkező vagy az elmúlt 14 napban átutazó állampolgárokra vonatkoznak, feltéve, hogy nem mutatják a SARS-CoV-2 vírusfertőzés tüneteit:

  1. szállítóeszközök személyzete;
  2. navigációs személyzet;
  3. utazás az A listán szereplő államokba és területekre (San Marino, Szentszék);
  4. különleges biztonsági jegyzőkönyvek hatálya alá tartozó munka céljából Olaszországba érkező személyek, az illetékes egészségügyi hatóság jóváhagyta;
  5. a nem késleltetett nevezések esetében, ideértve a nemzetközi sporteseményeken és kiállításokon való részvételt is, az Egészségügyi Minisztérium engedélyének megszerzése után, valamint azzal a kötelezettséggel, hogy a beszálláskor a fuvarozónak vagy az ellenőrzések elvégzésére kijelölt személynek be kell mutatnia a tanúsítvány igazolja, hogy az olasz területre való belépést megelőző 72 órában puffer típusú molekuláris diagnosztikai vagy antigénbefogási tesztet végeztek negatív eredménnyel.

Azok a személyek, akik az alábbi feltételeknek együttesen megfelelnek, szintén mentesülnek az önelszigetelés alól: 

  • nem mutat SARS-CoV-2 vírusfertőzés tüneteit,
  • nem utazott az Olaszországba való belépés előtti elmúlt 14 napban az F-listás országokban vagy területeken (Örményország, Bahrein, Banglades, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Chile, Kuvait, Észak-Macedónia, Moldova, Omán, Panama, Peru, Dominikai Köztársaság , Montenegró, Kolumbia).

A kötelező önelszigetelésen kívül azok is, akik a következő helyzetbe esnek: Polgárok és lakosok egy EU-tagállam vagy a felsorolt ​​államok és területek A (San Marino, Szentszék), lista B (Ausztria, Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Svédország, Magyarország, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc, Andorra, Hercegség Monaco), lista C (Belgium, Franciaország, Hollandia, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, a Cseh Köztársaság és Spanyolország) és a lista D (Ausztrália, Kanada, Grúzia, Japán, Új-Zéland, România, Ruanda, Koreai Köztársaság, Thaiföld, Tunézia, Uruguay), 20. melléklet Olaszországba utazni bizonyított munkavégzési okokból és amelyek nem tartózkodtak a C listában felsorolt ​​államok és területek közül egy vagy többen, illetve nem tranzitáltak azon.. További információ a Külügyminisztérium honlapján.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.