A grönlandi Nuuk repülőtér megnyitását 2024-re halasztották

0 1.048

A koronavírus-járvány és a repülőtéri berendezésekre és létesítményekre vonatkozó új szabályozási követelmények miatt a KAIR egy évvel elhalasztja új repülőterének megnyitását a grönlandi Nuuk városában.

A Covid-19 világjárvány okozta bonyodalmak és késések, valamint a repülőtéri berendezésekre és létesítményekre vonatkozó új szabályozási követelmények miatt a KAIR két év múlva már nem tudja felavatni a Nuuk repülőteret. Ehelyett a KAIR egy évvel, azaz 2024-re elhalasztja Grönland fővárosa nemzetközi repülőterének megnyitását.

A grönlandi Nuuk repülőterének megnyitását a jelenlegi helyzet miatt 2024-re halasztották.

A KAIR sajtóközleményben azt írja, hogy a repülőtér elkészül, de a jelenlegi költségvetés és a korábban bejelentett 900 millió dán koronás - tavasszal bejelentett - kiegészítő hitel keretein belül.

"Sajnáljuk, hogy a repülőtér megnyitása 2024-ig csúszik. Tisztában vagyunk vele, hogy ennek következményei lehetnek a jelenleg az újranyitásra készülő cégekre nézve. Mindent megtettünk, hogy elkerüljük ezt a helyzetet, de a jelenlegi helyzet egy sor előre nem látható kihívás elé állította a projektet, ami sajnos lehetetlenné tette az eredeti program megtartását.", mondta Jens Lauridsen, a KAIR vezérigazgatója.

Az egészségügyi korlátozások és a karantén miatt elhalasztották a repülőtér aszfaltozását, amelyre csak a nyári hónapokban kerülhet sor. Emellett magával a pályával szemben több követelmény is támasztott, amelyek a projekt előrehaladtával teljesültek. Az új követelmények a járványhelyzettel együtt új program létrehozását tették szükségessé.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.