Az ICAO figyelmeztet: 1.2 milliárddal kevesebb nemzetközi utas 2020 szeptemberének végéig

0 722

A „szokásos üzletmenethez” képest 2020 szeptemberére 1.2 milliárddal csökkenhet a nemzetközi légi utasok összlétszáma. A nyomatokat a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) készítette.

Az ICAO becslései szerint a nemzetközi légi szállítási kapacitás akár 2/3-ával is csökkenhet az idei év első három negyedévére előrejelzetthez képest. Ez a drámai csökkenés a légitársaságok bevételeinek csökkenését is maga után vonja, 160 és 253 milliárd dollár közötti összeggel a január-szeptember időszakra.

1.2 milliárddal kevesebb nemzetközi utas

Európát és az ázsiai-csendes-óceáni térséget fogja leginkább sújtani a csökkenő kapacitás és bevétel, majd Észak-Amerika következik. Hasonlóan a legjelentősebb utasszám-csökkenés Európában várható, különösen a nyári szezonban, ezt követi az ázsiai-csendes-óceáni térség.

Az ENSZ Polgári Repülési Ügynöksége (ICAO) 2020. február eleje óta rendszeresen frissített elemzéseket készít a légi közlekedésre gyakorolt ​​gazdasági hatásokról. A COVID-19 világjárvány rányomta bélyegét a világ legnagyobb iparágaira.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.