Hong Kong 500 000 ingyenes jegyet oszt ki 1. március 2023-től!

0 956

A hongkongi kormány a jövő hónaptól kezdve 500.000 XNUMX ingyenes repülőjegyet kínál a nemzetközi utazóknak a hongkongi turizmus népszerűsítését célzó terv részeként. Az intézkedés célja a turizmus újjáélesztése a járvány után, és mivel a szárazföldi Kína enyhítette szigorú „covid-zero” politikáját.

A Repülőtéri Hatóság által 2020-ban vásárolt repülőjegyek nagy részét a helyi légitársaságok fogják forgalmazni, egy részét az utazási irodák osztják ki a nemzetközi turistáknak.

Ezzel egy időben lesz a "Hello, Hong Kong" elnevezésű kampány, amelynek célja, hogy felhívja a hongkongi lakosok és turisták figyelmét a jó hírre, miután az elmúlt két évben hongkongiak tízezrei hagyták el a várost. 

A hubei vuhani világjárvány 2020. januári kitörése óta Hongkong és a szárazföldi Kína 2022 végéig bevezette a világ legszigorúbb karantén- és társadalmi távolságtartási szabályait. Ezalatt az idő alatt sok külföldi vállalat máshová helyezte át hongkongi fióktelepeit. országokban, köztük Szingapúrban, miközben lakosok ezrei hagyták el végleg a várost.

Csütörtökön (február 2-án) a repülőtéri hatóság bejelentette, hogy a Cathay Pacific, a HK Express és a Hong Kong Airlines 500.000 1 ingyenes repülőjegyet oszt ki sorsoláson keresztül március XNUMX-jétől.

Minden nyertest két-három másik kísérő is elkísér, ami azt jelenti, hogy a program további millió utazót vonz Hongkongba – mondta Fred Lam, a repülőtéri hatóság vezérigazgatója.

Lam elmondta, hogy a hatóság további 80.000 80.000 ingyenes jegyet biztosít a hongkongi lakosoknak és további XNUMX XNUMX ingyenes jegyet a Greater Bay Area más részein élőknek, hogy ezen a nyáron külföldre utazhassanak.

Az Idegenforgalmi Hivatal közölte, hogy legalább egymillió 100 hongkongi dollárnál (12,75 dollárnál) nagyobb értékű utalványt osztanak ki, amelyet a turisták italokra, ételekre, vásárlásra és közlekedésre használnak fel.

A Covid-szabályok enyhítésével a látogatók száma 605.000-ben elérte a 2022 91.000-et, szemben a 2021-es mindössze 2019 56-rel. XNUMX-ben, a járvány előtt XNUMX millió látogató érkezett a városba, főként a szárazföldről.

Idén január 8-án Hongkong és Kína szárazföldi része karantén nélkül folytatta az utazást. Azóta több mint 700.000 600.000 látogató utazott a szárazföldre, és több mint XNUMX XNUMX látogatott Hongkongba. Egyes kínai turisták úgy döntöttek, hogy Makaót Hongkong felett keresik fel, hogy kihagyhassák a PCR-tesztet.

Keresztül imperatortravel.ro

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.