A HiSky 2021 decemberében Nagybányáról Milánóba, Londonba és Párizsba repül!

1 1.353

A HiSky három külső járatot indít Nagybányáról Milánóba, Londonba és Párizsba. Minden célállomásra hetente legfeljebb két járat indul. Ez az Európai Bizottság által jóváhagyott állami támogatási programnak köszönhetően lehetséges. A program 800.000 XNUMX euróig terjedő támogatást irányoz elő annak a légitársaságnak, amely legalább két új nemzetközi útvonalon üzemeltet járatokat a máramarosi nemzetközi repülőtérről.

17. december 2021-től két nemzetközi járat indul, mégpedig a Nagybánya - Bergamo (Milánó - Olaszország) és a Nagybánya - Stansted (London - Anglia) járat. A harmadik nemzetközi útvonal, a Nagybánya - Paris Beauvais (Párizs - Franciaország) 8. április 2022-tól indul.

A HiSky azon légitársaságok egyike, amelyek "megszokták" a Nagybányai repülőtér kifutópályáját, és a 2020-as nyári szezonban több charterjáratot is üzemeltetnek Egyiptomba - Hurghadába. A nagybányai hatóságok közölték, hogy 2021-ben charter járatok indulnak majd.

Ezek a máramarosiak által régóta várt külföldi járatok lehetőséget jelentenek megyénk turizmusának és gazdaságának fejlődésére.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.