Arányos sztrájk az olasz repülőtereken 20. június 2023-án!

0 308

20. június 2023-án 24 órás sztrájkba lépnek az olaszországi repülőtéri dolgozók. Mivel az ország három legnagyobb közlekedési dolgozói szakszervezete is részt vesz a sztrájkban, a tiltakozás várhatóan fennakadásokat okoz Olaszország összes jelentős repülőterén, különösen az utasfelvételi pultoknál és a poggyászkiadó területeken.

A szakszervezetek a sztrájkot az inflációnak megfelelő béremelésről, a szerződéses üdülési pótlékról és a munkakörülmények általános javításáról tárgyaltak a földi és légi közlekedésben dolgozók számára.

Az olaszországi repülőterek, köztük a római Fiumicino és a milánói Malpensa repülőtereinek személyzete a tervek szerint 24 órás sztrájkot tartana, a Vueling fapados légitársaság dolgozóival együtt. Az Alitalia utódja, az ITA Airways hétfőn közölte, hogy már 42 belföldi járatot törölt.

A becslések szerint június 20-án több mint 3000 járat indul az olasz repülőterekről, és a sztrájk ezek közül sokat érint. Az olasz törvények értelmében a 7-10 és 18-21 óra között induló járatok védettek a sztrájktól. Az olasz repülőterekről kedden repülő utasoknak azt tanácsoljuk, hogy járatuk állapotát ellenőrizzék az üzemeltetőnél.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.