Az Eurowings a 2021-es nyári szezonra időben megnyitotta berlini brandenburgi bázisát

0 419

Mindegyik készen áll a felszállásra a berlini brandenburgi repülőtérről. május 1-től Az Eurowings saját bázissal rendelkezik a berlini brandenburgi repülőtéren (BER) ahol három Airbus A320-as gépet parkolt le. A berlini bázis létrehozásával az Eurowings kibővíti elkötelezettségét Berlin városa iránt, és megerősíti a Lufthansa csoport pozícióját a fővárosban. Az új BER-bázis révén több mint száz munkahely jött létre, így számos berlini születésű pilóta és légiutas-kísérő hazatérhet.

A következő hetekben az Eurowings utasai a fővárosból többek között Köln-Bonnba, Düsseldorfba, Stuttgartba, Palma de Mallorcába, Heraklionba, Gran Canaria és Bejrútba repülnek. A nyári hónapokban az Eurowings azt tervezi, hogy kiterjeszti új menetrendjét Korzika, Horvátország, Egyiptom és Ausztria népszerű nyaralóhelyeire.

Az Eurowings május 1-jén nyitotta meg berlini brandenburgi bázisát.

Az oltások számának jelentős növekedésével összefüggésben a nyaralás iránti igény is megnőtt. A légitársaság átlagosan 35%-kal nőtt a foglalások számában az összes berlini útvonalon. Nagy kereslet mutatkozik a Mallorcára (akár 80%) és Krétára induló szabadidős járatok iránt. Ez jól mutatja, hogy a németek már összepakolták a csomagjaikat, és a jól megérdemelt nyaralás elé néznek.

A válság miatti masszív menetrend-csökkentés ellenére az Eurowings már több mint 1600-szor repült a fővárosból a BER megnyitása óta. A nyári szünidővel kapcsolatban óvatosan optimista az előrejelzés, tekintettel a jelenlegi fejleményekre, miszerint a korlátozások feloldása után hamarosan még több berlini és brandenburgi polgár repülhet nyaralóhelyére.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.