COVID-19 Daily – 29. július 2021.: Anglia enyhíti az utazási szabályokat; Románia frissítette a listákat; Oroszország 799 halottról számolt be!

0 700

július 29-én, Románia frissítette a listákat az ECDC által az egyes országok által készített jelentések alapján megállapított epidemiológiai index szerint. Oroszország rekordszámú COVID-19 áldozatot jelentett az elmúlt 24 órában. Az EU jóváhagyta az új koronavírus elleni kísérleti antitestkezelést. Lássuk a COVID-19 híreit július 29-től!

  • Július 29-én Románia frissítette a vörös listát a sárga és zöld listákkal együtt. Görögország és Írország szerepel a vörös listán; Franciaország, Belgium, Izrael és az Egyesült Államok szerepel a sárga listán!
  • Anglia felveszi Franciaországot a különleges listára, és megtartja a karanténszabályt hatszög utazók számára. Franciaország azzal vádolja Angliát, hogy diszkriminálja a franciákat. "Ez egy visszaélésszerű intézkedés, és egészségpolitikai szempontból nincs értelme" - mondta Clement Beaune európai miniszter. 
  • Oroszország 799 halálesetről számolt be az elmúlt 24 órában. Az elmúlt hónapban ez a harmadik alkalom, hogy Oroszország rekordszámú áldozatról számolt be. A hatóságok az új Delta törzset hibáztatják, amely sokkal fertőzőbb.
  • Az EU szerződést írt alá a GlaxoSmithKline vállalattal 220.000 XNUMX adag kísérleti antitestkezelésre.. A gyógyszer állítólag segít megállítani a COVID-19 enyhe eseteinek előrehaladását, kiküszöbölve a szövődmények kockázatát a magas kockázatú betegeknél.
  • Cehia a luat decizia de a ridica numărul celor ce pot participa la evenimente sportive, culturale, concerte etc. Conform noilor măsuri adoptate, la evenimentele sportive organizate în aer liber pot participa până la 7000 de persoane, în timp ce la interior pot participa până la 3000 de persoane. Autoritățile speră ca organizatorii să verifice dacă participanții sunt complet vaccinați împotriva COVID-19 sau dacă și-au revenit în urma infectării cu COVID-19 în ultimele 180 de zile.
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.