A Continental Airlinest felmentették a 2000-es Concorde repülőgép-szerencsétlenség miatt

0 702

Tizenkét évvel a tragédia után egy francia bíróság felmentette a jelenleg a United Continental Holdingshoz tartozó Continental Airlinest, amely részt vett az Air France Concorde repülőgép lezuhanásában.

25. július 2000-én a BAC Concorde 101 F-BTSC (MSN 203) repülőgép, amelynek az AF 4590-es járatot kellett volna kiszolgálnia a Charles de Gaulle International, Párizs – John F. Kennedy International, New York államban, nem sokkal a felszállás után lezuhant. A gép a franciaországi Gonesse egyik szállodájába zuhant. 100 utas és 9 személyzet vesztette életét, valamint 4 ember a földön.

A Continental Airlines egyik szerelőjét, köztük egy amerikai légitársaságot is, akaratlan emberöléssel vádoltak. Egy véletlen vizsgálat során kiderült, hogy a McDonnell Douglas DC-10 Continental kifutópályájára esett titándarab lángokban zuhant össze az Air France Concorde repülőgéppel. Kiderült, hogy az alkatrész nem felel meg bizonyos légiközlekedési szabványoknak, de a megvádolt felek nem okolhatók a balesetért.

Nem sokkal a baleset után a Concorde repülőgépeket kivonták az operatív programból. A túl sok fenntartási költség, de a gazdasági válság kezdete is a Concorde program törléséhez vezetett!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.