Chicago – Szarajevó az Eastern Air Lines társasággal, 28. május 2021-tól.

0 633

Az Eastern Air Lines bejelentette az első transzatlanti útvonalat, amely Chicagóból Szarajevóba, Bosznia-Hercegovinába repül. A merész lépés az, hogy az amerikai szolgáltató továbbra is nyereséges terjeszkedési lehetőségeket keres azokon a piacokon kívül, amelyeket eddig kiszolgált, és amelyeket más szolgáltatók is jól kiszolgálnak.

Május 28-tól az Eastern járatokat indít a chicagói O'Hare nemzetközi repülőtér és a Sajarevo Butmir nemzetközi repülőtér között. Heti járattal a nyári szezonban, 5. szeptember 2021-ig közlekedik. Ez a járat lesz az Eastern Air Lines első Chicagóból induló járata és a légitársaság által üzemeltetett első Atlanti-óceán feletti járat.

Péntek: 2D972 Chicago 19:05 - 11:05 Szarajevó +1
Vasárnap: 2D973 Szarajevó 08:00-12:00 Chicago

A járatokat Boeing 767-es repülőgépek üzemeltetik.A pennsylvaniai székhelyű fuvarozó flottájában 12 repülőgép található, ebből 9 Boeing 767, az alábbiak szerint: 2 db Boeing 767-200 és 7 db Boeing 767-300.

Chicago – Szarajevó lesz az Eastern Air Lines első járata Chicagóban, valamint az első repülés az Atlanti-óceán felett.

A jegyárak 898 USD/szegmenstől kezdődnek, ez elég sok egy transzatlanti járatnál, tekintve, hogy vannak olcsóbb repülési alternatívák az USA-ból Bosznia-Hercegovinába. A jegyár azonban tartalmazza a feladott poggyászt is 70 fontig (31 kg).

Az Eastern Air Lines az elmúlt években keményen dolgozott, hogy lehetőségeket találjon. Tavaly a légitársaság rendszeres járatokat indított Miamiból és New York JFK-ból az ecuadori Guayaquilba. A légitársaság Ecuadorban tervez terjeszkedni, mivel idén májustól Miamiból és New Yorkból Quitóba, az ország fővárosába repül. Emellett a Los Angelesből Guayaquilba tartó járatok is bekerülnek az operatív hálózatba, de ezt az útvonalat még nem határozták meg.

Idén Uruguayba is terjeszkedik a légitársaság, ugyanis júniusban kezdi meg Miami és Montevideo járatait. Az American Airlines a közelmúltban felfüggesztett négy heti járatot Miamiból Montevideoba, arra hivatkozva, hogy ebben az időszakban csökkent a kereslet.

Hogy ezek az új járatok mennyire lesznek nyereségesek, az majd kiderül. Így lesz az Eastern azon törekvése is, hogy a stratégiai terveket gazdaságilag fenntartható módon tartsa fenn. Egyelőre egy dolog biztos: az Eastern Air Lines igyekszik megtalálni a helyét a térképen.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.