A British Airways 380 novemberétől folytatja repüléseit Airbus A2021-assal

1 899

A British Airways újraaktiválja A380-as repülőgépekből álló flottáját, az első járatokat novemberre tervezik egyesült államokbeli célpontokra. Kezdetben a British Airways A380-asai rövid- és középtávú célállomásokra repülnek a személyzet befogadására, majd hamarosan az amerikai Miamiba és Los Angelesbe, valamint decemberben Dubaiba repülnek.

A British Airways úgy döntött, hogy újraindítja az A380-as járatait, miután az Egyesült Államok bejelentette, hogy enyhítik az utazási feltételeket Európában és az Egyesült Királyságban, és nem helyezik karanténba a beoltott személyeket. A légitársaság a tervek szerint ezen a télen 23 amerikai repülőtérre repül. A British Airways heti 246 járatot fog üzemeltetni, többet, mint bármely más transzatlanti légitársaság. 

A British Airways növeli Észak-Amerikába, ezen belül New Yorkba üzemeltetett járatok számát. A járatsűrűség kezdetben napi ötre, majd decemberben napi nyolc járatra emelkedik. A légitársaság naponta kétszer indít járatokat Bostonba, Chicagóba, Los Angelesbe, San Francisco-ba, Washingtonba, Dallasba, Miamiba és Torontóba, valamint napi járatokat indít Philadelphiába, Phoenixbe, Seattle-be, Atlantába, Denverbe, Houstonba és Vancouverbe.

A frekvencianövelés mellett októberben és novemberben a British Airways újraindítja a járatait Austinba, Orlandóba, Tampába, San Diegoba, Las Vegasba és Baltimore-ba. Decemberben a légitársaság ismét repül Nashville-be és New Orleansba is, ami az első induláskor sikeresnek bizonyult az ügyfelek számára.

Hazájához közelebb, a British Airways számos rövid távú célállomásra növelte járatok számát, további 13.000 XNUMX ülőhellyel bővítve az üdülési célpontokat. Újra megjelennek a menetrendben a népszerű szabadidős célpontok, Marrakech és Dalaman, és indulnak járatok a törökországi Antalya üdülőhelyre is. A hideg évszak közeledtével a British Airways újraindítja a járatokat a sícélpontokba, köztük Innsbruckba, Grenoble-ba és Salzburgba.

Neil Chernoff, a British Airways operatív igazgatója elmondta:Izgalmas időszak ez a British Airways és ügyfeleink számára, hiszen alig várjuk határaink újranyitását. Az Egyesült Államokból érkező örvendetes hírrel növeljük a járatok számát és újraaktiváljuk az A380-as repülőgépek egy részét, hogy ügyfeleinknek a lehető legtöbb lehetőséget biztosítsuk. Más útvonalakon további szolgáltatásokat biztosítunk, hogy az utasok élvezhessék a vágyott nyaralást."

Ezzel egyidejűleg a British Airways egész évben növeli a járatok számát a főbb európai városokba: heti 48 járat Amszterdamba, heti 33 járat Genfbe, 35 Dublin, 28 Milánó és 21 Berlin, Párizs és Róma.

A British Airways leányvállalata, a BA City Flyer heti 43 járatot üzemeltet Edinburgh-ba, 33-at Dublinba, 25-öt Glasgow-ba, 18-at Belfastba, 16-ot Amszterdamba, 15-öt Rotterdamba, 15-öt Berlinbe, 12-t Frankfurtba, 12-t. Düsseldorfban és 11 Zürichben. 

A légitársaság ezenkívül új útvonalat indít Belfastból Birminghambe, valamint járatokat indít Salzburgba, London Citybe és Southamptonba.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.