Brassó, 2023 nyarán az első helyen a turisták kedvencei között!

0 147

Bár továbbra is a rangsor élén áll, a román tengerpart népszerűsége csökkent a korábbi évekhez képest. A Travelminit.ro online szállodaplatform szerint, amely 2023 júniusa és júliusa közötti foglalásokon alapuló tanulmányt készített, Brassó az első helyet foglalja el a legnépszerűbb nyári úti célok listáján. Eforie Nord, Costinești, Bukarest és Mamaia következik.

A turisták teljes mértékben kihasználták a nyári két minivakációt is, mégpedig a június 1-jei és pünkösdi nyaralást, amikor a költségvetésben dolgozóknak meghosszabbított ötnapos hétvégéjük volt, valamint a Mária-napot, augusztus 14-én és 15-én szabadnappal. , ezek a legforgalmasabb időszakok a foglalások szempontjából.

Nyári árak: mennyibe került a legolcsóbb tengerparti nyaralás?

A romániai nyári szezon átlagárait tekintve az árak nagyjából a tavaly nyári értékeken maradtak. Például a 340. június-augusztus közötti időszakban egy házaspár egyéjszakájának átlagos ára 2023 lej volt, míg egy család (két felnőtt + két gyerek) egyéjszakájának átlagos ára 536 lej volt.

Két éjszakás romániai szállásért a turisták tartózkodásonként 763 lejt (két fő), illetve tartózkodásonként 1.150 lejt (család) fizettek. Öt éjszakai szállásért az országban a románok tartózkodásonként 1.823 lejt (két fő), illetve tartózkodásonként 2.656 lejt (család) költöttek.

A Travelminit.ro oldalon a legolcsóbb csomagot egy szaturni szállodában adták el 173 lejért, ami két felnőtt (két éjszakás) tartózkodásra vonatkozik. Szintén Csíkszeredában adták a legolcsóbb csomagot a családnak, 850 lejes áron, négy felnőttre, öt éjszaka időtartamra. Végül, de nem utolsósorban a 2 Mai üdülőhelyen adták el a legolcsóbb tengerparti családos csomagot, 1.200 lejes áron, négy főre, öt éjszaka időtartamára.

Melyek voltak a legnépszerűbb nyári úti célok?

Idén nyáron pedig egy hegyvidéki úti cél, Brassó van a turisták kedvencei között, ami annak a jele, hogy a turisták figyelmüket a román tengerpart alternatív lehetőségeire fordítják. Eforie Nord, Costinești, Bukarest és Mamaia a foglalások számát tekintve a legkeresettebb úti célok közé tartoznak. A három tengerparti üdülőhelyet a tengerre érkező turisták is többször választják.

Ahogy fentebb is mondtam, a nyári turizmus szempontjából a két miniünnep (június 1., pünkösd és Mária) időszaka volt a legforgalmasabb. Az adatok szerint Travelminit.ro, a legtöbb bejelentkezéssel járó nap 1. június 2023-je volt, míg az ország szálláshelyein a legtöbb bejelentkezés időszaka augusztus 10. és 14. között volt (az augusztus 66-i hétvégén történt bejelentkezések 11%-a -13).

A kilátás, a homok és a kávéfőző: mit kerestek a nyáron az országba utazó románok?

A Travelminit.ro beszámolója szerint a turisták ma már komplex csomagokat keresnek nyaralásukhoz, olyan csomagokat, amelyek nem csak egyszerű szállást tartalmaznak. Például a strandolók saját strandot, napozóágyakat és napernyőket keresnek a csomagban, hogy kényelmesen és több kényelmi szolgáltatással élhessenek. A Travelminit.ro oldalon foglalók közül sokan kilátással vagy hidromasszázs káddal felszerelt szobákat keresnek. A legromantikusabbak esetében nagy kereslet mutatkozik a romantikus berendezésű szobákban, ahol rózsaszirom és pezsgő is található.

"Gyakran kapunk megkereséseket a Travelminit ügyfeleitől, és mindig igyekszünk együtt dolgozni a szállodatulajdonosokkal és a szálláshely képviselőivel, hogy a legjobb nyaralási élményt nyújtsuk számukra. Például, mielőtt szállást választanak, a turisták kérdéseket tesznek fel a szálloda és a strand/látványosságok közötti távolságról, a célállomástól való közlekedési lehetőségekről, a gyógyfürdő nyitvatartásáról vagy a parkolási lehetőségekről.

Létezik azonban a kevésbé gyakori kérdések kategóriája is, amelyek azonban a turisták személyes kényelmére vonatkoznak. Ezek összefüggenek például a tengerparti homok minőségével (pontosabban, hogy milyen finom), vagy a szobában lévő kávégép tulajdonságaival (akár bab, akár kapszula van benne)” – mondja Domokos Rudolf, a Travelminit ügyfélkapcsolati csoportvezetője.

A szerző megjegyzése: Megjegyzendő, hogy ez a top a Travelminit.ro platformon regisztrált egyéni foglalásokon alapul. Ez nem azt jelenti, hogy az emberek nem utaztak a tengerpartra, de a legtöbben különböző, tengerparti tartózkodásra szakosodott utazási irodákon keresztül vásároltak. Román tengerpart és nem szerepelnek ebben a rangsorban.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.