Az Austrian Airlines 2. január 25-től FFP2021-es maszkokat helyez el repülőgépein

0 2.932

Az Austrian Airlines hozzáigazítja általános szállítási feltételeit (ÁSZF) az osztrák kormány által elfogadott új sürgősségi rendelethez, amely 25. január 2021-től lép hatályba.

A rendelet többek között szabályozza a szállítóeszközben a szelep nélküli FFP2-es maszkok kötelező viselését. A maszk viselésének kötelezettsége így többek között a repülőgépekre és minden osztrák repülőtérre vonatkozik.

Január 25-től minden 14 év feletti utasnak szelep nélküli FFP2 maszkot (más néven N95 vagy KN95 maszkot) kell viselnie az Austrian Airlines fedélzetén.

Kérjük az utasokat, hogy saját maguk és mások védelme érdekében hozzanak magukkal jó minőségű védőmaszkot. A legénységnek FFP2 maszkot is viselnie kell.

Magas minősítésű maszkok, például szelep nélküli FFP3 maszkok is viselhetők. Az új szabályozás értelmében a 6 és 14 év közötti utasok és a várandós nők normál száj-orr védelemmel utazhatnak; a 6 év alatti gyermekek továbbra is mentesülnek a maszk viselése alól.

Azoknak az utasoknak, akik egészségügyi okok miatt nem tudnak maszkot viselni, negatív Covid-19-tesztet kell bemutatniuk, amelyet legkésőbb 48 órával az utazás előtt kell elvégezni, és orvosi igazolást kell benyújtaniuk az Austrian Airlines nyomtatványán.

Elvileg nagyon kicsi annak a kockázata, hogy repülés közben elkapják a vírust. Az Austrian Airlines repülőgépei HEPA típusú szűrőkkel vannak felszerelve, amelyek megtisztítják az utastér levegőjét az olyan szennyeződésektől, mint a por, baktériumok és vírusok.

Emlékeztetünk erre A Lufthansa-csoport légi üzemeltetői megkövetelik a sebészeti maszkok viselését / FFP2 február 1-jétől vagy korábban az egyes országok szabályozásától függően.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.