A berlini brandenburgi Willy Brandt repülőtér (BER) 2020-ban nyílik meg

Jó hírekkel érkeztünk a Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt (BER) felügyelőbizottságától. Az új nyitási határidő 2020 októbere.

0 1.441

Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER), Berlin híres repülőtere 2020 októberében nyitja meg kapuit. Reméljük!

körülbelül Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) 2012 óta és egészen mostanáig írok neked. Eredetileg 2010-ben kellett volna átadni, de a problémák tovább folytatódtak, és itt az új ciklus 10 évre tolja a késést. A veszteségek elkerülhetetlenül óriásiak.

Berlin-Brandenburg-terminál

Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER)

A Flughafen Berlin Brandenburg GmbH (FBB) felügyelőbizottsága 18. december 2017-i ülésén jóváhagyta a csoportmentességi rendelet 2020. októberi üzembe helyezésének tervezésére vonatkozó vezetői jelentést.

Az építési programmal kapcsolatos kérdések mellett a finanszírozással kapcsolatos kérdések is szóba kerültek. Az FBB minden rendelkezésre álló lehetőséget felhasznál a tőke- és hitelfinanszírozásra, a szükséges összegekről pedig a következő, 2018 márciusi ülésén tájékoztatja a Felügyelő Bizottságot.

Az államtitkár és a Felügyelő Bizottság elnöke, Rainer Bretschneider elmondta: meg van győződve a jelenlegi tervezés megalapozottságáról.

Nem ez az első alkalom, hogy a Tegelt és a Schönefeldet (utóbbit a projektben szereplő) Schönefeldot felváltó BER repülőtér nyitási dátumát jelentették be.

Eredetileg 2010-ben tervezték a reptér avatását 3. június 2012-ra, majd 17. március 2013-re, majd 2014-re és a lista folytatható :).

A költségvetés pedig megháromszorozódott az első becslésekhez képest. Megnyitása után a Berlin Brandenburg Willy Brandt (BER) a 3. repülőtér lesz Németországban Frankfurt és München után. Kezdeti kapacitása évi 27 millió utas lesz.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.