Április 7. a repülésben: a Boeing X-37 repülőgép első repülése, az Aérospatiale Gazelle első repülése.

0 732

7. április 1922-én az Egyesült Államok hadtestének megfigyelő csoportja hajtotta végre első őrjáratát, és ez lett az első amerikai légi egység, amely akcióba lép Európában.

Egyesült Államok-hadtest-1922

Egyéb repülési események április 7-én.

Az Aerospatiale Gazelle első repülése.

7. április 1967-én megtörtént az Aerospatiale Gazelle első repülése. Az Aérospatiale Gazelle (SA 340, SA 341 és SA 342 cégnevek) egy francia ötüléses helikopter, amelyet általában könnyű szállítási, feltárási és könnyű támadási feladatokra használnak. Egyetlen Turbomeca Astazou turbinás motor hajtja, és ez volt az első helikopter, amely a hagyományos rotor helyett ablakfarokkal rendelkezett. A Sud Aviation, később az Aérospatiale tervezte, és a Westland Aircrafttal kötött közös gyártási megállapodás alapján Franciaországban és az Egyesült Királyságban gyártották. A későbbi licenc alapján történő gyártást a SOKO Jugoszláviában és a British Arab Helicopter Company (ABHCO) Egyiptomban végezte.

1973-as bevezetése óta a Gazelle-t számos exportáló ügyfél vásárolta meg és üzemelteti. Számos konfliktusban vett részt világszerte, köztük Szíriában, az 1982-es libanoni háborúban, Ruandában az 1990-es évek ruandai polgárháborújában, valamint az 1991-es Öbölháború mindkét oldalán számos résztvevővel. A francia szolgálatban a Gazelle nagyobb Eurocopter Tiger támadóhelikopterként készült el, de továbbra is elsősorban kutatóhelikopterként használják.

Az amerikai repülőgépek újrakezdték Észak-Vietnam rendszeres bombázását.

7. április 1972-én az amerikai repülőgépek újrakezdték Észak-Vietnam rendszeres bombázását válaszul az észak-vietnami invázióra, amelyet „húsvéti offenzívának” neveztek Dél-Vietnamban.

Az STS-6-ot a Space Shuttle Challenger segítségével indították.

7. április 1983-én az STS-6-ot felbocsátották a Space Shuttle Challenger segítségével.

Megalakult az Azerbaijan Airlines.

Az Azerbaijan Airlines 7. április 1992-én alakult. Az Azerbaijan Airlines, más néven AZAL, A lobogó szerinti fuvarozó és a legnagyobb légitársaság Azerbajdzsánban. A bakui székhelyű, a Heydar Aliyev nemzetközi repülőtér szomszédságában található fuvarozó Ázsiában, a FÁK-ban, Európában és az Egyesült Államokban közlekedik. Az Azerbaijan Airlines a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) tagja. A légitársaságot 7. április 1992-én alapították, miután az ország elnyerte függetlenségét.

A Federal Express 705-ös járata eltérítési kísérletet kísérelt meg.

7. április 1994-én a Federal Express 705-ös járata, egy McDonnell Douglas DC-10-30 típusú repülőgép eltérítő kísérletet kísérelt meg a FedEx egyik alkalmazottja által. A legénység három tagja súlyosan megsérült, de sikerült legyőzniük a támadót, és biztonságosan, életveszély nélkül landolni a repülőgépet.

Egy TAAG Angola L-100 (C-130) D2-THC repülőgép kigyulladt a földön.

7. április 1994-én egy TAAG Angola L-100 (C-130) D2-THC repülőgép kigyulladt az angolai Malengue repülőtér parkolójába menet. Mind a 4 utas sértetlenül megúszta. A baleset oka a fékek túlmelegedése volt.

A Boeing X-37 repülőgép első repülése.

7. április 2006-én megtörtént a Boeing X-37 első repülése. A Boeing X-37, más néven Orbital Test Vehicle (OTV) egy újrafelhasználható robot űrhajó. Egy hordozórakéta ingerli az űrbe, majd ismét belép a Föld légkörébe, és űrsíkként landol.

Az X-37-et az Egyesült Államok Űrereje üzemelteti, amelyet korábban az Air Force Space Command (2019-ig) üzemeltetett az újrafelhasználható űrtechnológiák bemutatására tervezett orbitális űrrepülési küldetések céljából. Az előző Boeing X-120 40%-os léptékű származéka. Az X-37 a NASA projektjeként indult 1999-ben, majd 2004-ben áthelyezték az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumához (DOD).

Lehetséges terrortámadás. United Airlines 663-as járat.

7. április 2010-én a United Airlines 663-as járata "kisebb nemzetközi incidenssé" változott. Egy katari diplomata, aki a United Airlines társasággal utazott a Ronald Reagan Washington Nemzeti Repülőtérről (Washington, DC) a denveri nemzetközi repülőtérre (Denver, Colorado), terrorriadót adott ki a levegőben, miután dohányzott a gép vécéjében. A katari kormány két nappal később visszahívta az országba.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.