Üdülési utalvány csak költségvetési dolgozóknak bruttó 10 lej alatti fizetéssel, 000-től!

0 378

A kormány közzétette azt a sürgősségi rendelet-tervezetet, amely az állami kiadások csökkentését írja elő, többek között a költségvetési dolgozók nyaralási utalványainak és az étkezési pótlék korlátozásával.

A többek között az üdülési csekk kiállításáról szóló 2009. évi rendeletet módosító dokumentum szerint a közintézmények „finanszírozási és alárendeltségi rendszerétől függetlenül, ideértve a teljes egészében saját bevételből finanszírozott tevékenységeket, közintézmények mellett létesített támogatást , évente azoknak az alkalmazottaknak, akik havi bruttó jövedelmet érnek el legfeljebb 10.000 1 lej fizetésből, beleértve a 2024. január 31. és 2026. december 1.450. közötti időszakban XNUMX XNUMX lej értékű üdülési utalványt egy alkalmazott számára."

Vagyis 5.850-től csak a legfeljebb nettó 2024 lej fizetést kapó költségvetési dolgozók kapnak utalványt. A rendelettervezet azonban úgy rendelkezik, hogy a szabadságolási pótlékokat a 2024-es év egészére felfüggesztik.

Minden, amit az üdülési utalványokról tudni kell

Sok munkavállaló kap üdülési utalványt, mind az államtól, mind a magánszektortól. Értékük változhat, attól függően, hogy a munkáltató szerint mennyit ér a munkavállaló.

Akinek van üdülési csekkje, annak tudnia kell, hogy azt nem csak szállásra használják fel. A szállást, étkezést és egyéb szolgáltatásokat tartalmazó komplett csomagokat fizethetik ki az érdeklődők a választott helyszínen. Meg kell említeni, hogy az utalványokat a szülők a gyermektáborok befizetésére is felhasználhatják.

2022-ben például több mint 19.7 millió üdülési utalványt bocsátottak ki, több mint 943 millió lej értékben. Az állam 2026-ig kínálja az utalványokat. A 2023-ban kibocsátott utalványok egy évig használhatók fel. Az 1.450 lej értékű üdülési utalványok is csak Romániában használhatók fel.

 Óvatos! Az üdülési utalvány semmilyen körülmények között nem adható el vagy nem ajánlható fel másnak ajándékba – tájékoztat cancan.ro!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.