A FlyBe értékesítése még a 2021-es nyári szezon előtt befejeződött

0 570

Verőfényes nyár lehet a Flybe (BE), ma Flybe LTD, miután eladása több mint egy évvel a csőd után befejeződött. Emlékeztetünk erre A Flybe csődbe ment és 2020 márciusának elején beszüntette az üzleti tevékenységét.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint a BE eszközeit és mindazt, ami megmaradt, a Thyme Opco Limited, a Cyrus Capital befektetési konzorcium leányvállalata vásárolta meg. Az eszközök közé tartozik a FlyBe márka, a webhely, a domain és a légifuvarozói tanúsítvány. Igaz, továbbra is kétségek merülnek fel a légifuvarozói engedély érvényességével kapcsolatban, ugyanis a BE-engedélyt a csődkor visszavonták.

Az új tulajdonos már bejelentette, hogy a FlyBe Limited kisebb cég lesz, mint a BE. Az új FlyBe flottáról nem adtak tájékoztatást, de megjegyezzük, hogy a régi BE flottát a csőd után szétszórták, és NEM került bele a Flybe eszközeinek értékesítésébe. De a forgalmazott eszközökből is úgy tűnik, hogy az új Flybe nagyon jó résidőkkel rendelkezik a londoni Heathrow nemzetközi repülőtéren, de Nagy-Britannia más fontos repülőterén is.

A nagyrészt az új tulajdonos nyilatkozataira épülő piaci spekulációk szerint a Flybe idén nyáron visszatérhet a repüléshez. Igyekszik újjáéleszteni azokat a lehetséges útvonalakat, amelyeket a BE korábban lefedett. A régi FlyBe a belföldi és regionális útvonalak körülbelül 40%-át üzemeltette az Egyesült Királyságban. Évente több mint 8 millió utast tudott szállítani.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.