A román turisták több mint 1.2 millió éjszakát regisztráltak Németországban 2022-ben!

0 200

A román turisták több mint egymillió vendégéjszakát regisztráltak (beleértve a kempingezést is) 2022-ben, így csaknem 6%-kal haladták meg a 2019-es, a világjárvány előtti időszak legjobb turisztikai évének szintjét. A régióban mindössze három országban nőtt a vendégéjszakák száma Németországban 2022-ben 2019-hez képest, nevezetesen Szlovákiában, Romániában és Horvátországban. Pontosabban 2022-ben a románoknak 1.212.772 2019 1.146.698, XNUMX-ben pedig XNUMX XNUMX XNUMX vendégéjszaka volt a németországi szálláshelyeken. A külföldi utazási célpontok preferenciáinak élén Németország áll a harmadik helyen a románok körében, csak Olaszország és Görögország előzi meg.

A románok egyre többet utaznak Németországba

"Németország, mint utazási célpont biztonságos, szervezett és színvonalas nyaralási alternatívát kínál a románoknak, annál is inkább, mert az elmúlt hat évben a Nation Brands Index imázs-rangsorában az 1. helyet foglalja el. Emellett a románok nagyra értékelik az ökológiai és fenntartható turizmusra koncentráló utazási ajánlatokat, valamint a nagyon jó megközelíthetőséget.” – magyarázza Cristian Sallai, a Német Turisztikai Szervezet Bulgáriában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Montenegróban, Romániában és Szerbiában igazgatója.

A Német Idegenforgalmi Hivatal idei tematikus kommunikációs kampányainak segítségével Németország célja, hogy megerősítse a világ minden tájáról utazó európaiak első számú kulturális célpontja státuszát (forrás: IPK 2023: WTM 2022). Így a Német Turisztikai Szervezet kiterjeszti elkötelezettségét, hogy Németországot fenntartható úti célként helyezze el az UNESCO világörökségi helyszíneinek széles skálájával, amelyek felbecsülhetetlen nemzetközi értéket képviselnek.

51 UNESCO világörökségi helyszín

Áprilistól kezdődően az „51 UNESCO Világörökség része” című új globális kampány Németország egyedülálló kulturális értékeire és természeti tájaira, valamint jól fejlett tömegközlekedési hálózatára hívta fel a potenciális turisták figyelmét Németországba. Az UNESCO világörökségi helyszínei a műemlékvédelem, a szokások és hagyományok ápolásának magas minőségi színvonalát képviselik. Összesen 51 UNESCO Világörökségi helyszínnel Németország a harmadik helyen áll a világon, így a természeti és kulturális helyszínek legnagyobb sűrűségű országai közé tartozik.

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Szervezet igazgatótanácsának elnöke: „Az UNESCO világörökségi listáján szereplő 51 helyszín messze túlmutat a jelenleg átélt számos válság horizontján. Új kezdeteket képviselnek, és egyedi módon testesítik meg az egyesült Európa gondolatát. A világörökség e különleges szelleméből a mai napig meríthetünk ihletet új dizájnokhoz. Ami a potenciális Németországba utazókat illeti, a Destination Brand 2021 tanulmány szoros kapcsolatot mutat be a fenntartható utazáshoz való ragaszkodás és a kulturális élmények iránti érdeklődés között. Ezt szem előtt tartva alakítottuk ki a kampányt úgy, hogy ösztönözzük az embereket arra, hogy környezetbarát utazási magatartással ismerjék meg Németország UNESCO világörökségi helyszíneit.”

A kampány az 51 világörökségi helyszín felfedezését segíti elő hét kategóriában: „Kastélyok és paloták”, „Kultúrtörténet”, „Természet és kertek”, „Ipari kultúra”, „Építészet és dizájn”, „Templomok és kolostorok”, ill. "Történelmi városok".

A kampány központi eleme az a nyolc tematikus útvonal, amely ötvözi a fenntartható utazást a világörökségi helyszínekre az ezen útvonalakon átélhető érzelmi élményekkel, miközben a turistákat hosszabb tartózkodások tervezésére is inspirálja. Az útvonal mentén számos tematikus látnivalót kínálva az utazók felfedezhetik Németország turisták által kevésbé frekventált régióit is. A nyolc-tizenkét napos kirándulásokra vonatkozó javaslatok részletes utazási tippeket, térképeket és linkeket tartalmaznak a fenntartható utazási élményekhez. mikrooldalak.

Mindkettő ihletforrás és gyakorlati útmutató az egyéni utazástervezéshez. Az útvonalak úgy vannak kialakítva, hogy tömegközlekedéssel is könnyen járhatók legyenek. A románok számára a kulturális szempontok a természet gazdagságával párosulva a legfontosabb okok a németországi utazásra.

Ezeket támogatja a Német Turisztikai Hivatal másik két kampánya is 2023-tól, amelynek középpontjában a „zöld turizmus” áll. Egyrészt a „Feel Good” fenntarthatósági kampány az ökoturizmusra összpontosító környezetbarát ajánlatokat népszerűsíti, másrészt az „Embrace German Nature” kampány Németország természeti tájainak sokszínűségét és egyediségét mutatja be. A két kampány üzenete egyben az is, hogy nem kell sok forrás ahhoz, hogy Németország turisztikai kínálatát élvezhesd, csak neki kell indulni és jól érezni magad.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.