Tunézia 27. június 2020-től megnyitja határait a turisták előtt

0 2.268

A tunéziai kormány megerősítette a határok június 27-i újranyitását. A belföldi járatok holnap, 3. június 2020-án indulnak újra.

Spanyolország, Olaszország és Görögország után a mediterrán térség határai fokozatosan újranyílnak. Elyes Fakhfakh tunéziai miniszterelnök 1. június 2020-i nyilatkozatában megerősítette, hogy Tunézia június 27-től készül a turisták fogadására.

2019-ben több mint 9 millió turista nyaralt az afrikai országban. A turizmus nagyon fontos ágazat Tunézia számára. A becslések szerint a gazdaság 4.3%-kal fog visszaesni, ami 1956 óta a legerősebb visszaesés. Emellett egyes becslések szerint 2020 1,4 milliárd dollár (1,26 milliárd euró) veszteséget és 400.000 19 munkahelyet fog hozni a COVID-XNUMX világjárvány miatt. Talán ezen okok miatt sietnek az idegenforgalmi szektor újranyitásával, remélve, hogy megspórolnak valamit az idei szezontól.

Nemcsak a légi határokat nyitják meg, hanem a tengeri és szárazföldi határokat is – közölte a kormány illetékese. A Tunisz-Karthágó mellett az erre a célra újranyitott repülőterek számát nem határozták meg. További részleteket szerdán közölnek, beleértve a külföldi utazók számára fenntartott egészségügyi intézkedések részleteit is.

A repatriációs repüléseit legalább június 15-ig folytató Tunisair nem kommentálta a hírt. Valószínűleg idegesek, mert ebben a nehéz időszakban nem találtak állami támogatást.

A Tunisair szerint ez egy fenntartható kampány volt, és "egy új, a legjövedelmezőbb útvonalakon alapuló tervnek köszönhetően folytathatja munkáját". A jelenlegi flottára is támaszkodhat. Törölheti vagy elhalaszthatja 5 menetrend szerinti új repülőgép vásárlását, ami az előleg visszafizetéséhez és ezáltal a likviditás konszolidálásához vezetne.

Információkkal visszatérünk!

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.