A TAROM 20. november 2015-tól felfüggeszti a Bukarest - Nagybánya útvonalat

0 1.214

20. november 2015-tól Nagybánya nemzetközi repülőtér bezárul. Végezetül a TAROM felfüggeszti a Bukarest - Nagybánya útvonalat. A finanszírozási szerződés szerint a munkálatok időtartama 2 hónap lesz. Az alábbiakban a Nagybányai repülőtér honlapján közzétett közleményt találja.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy 20. november 2015-tól 19:00 órától a Nagybányai Nemzetközi Repülőtéren a „Mozgásfelület bővítése, korszerűsítése” című beruházás előkészítése és munkáinak megkezdése céljából bármilyen típusú repülőgép üzemelése szünetel. ". A szerződés révén a Nagybányai Nemzetközi Repülőtér európai forrásból részesül a repülőtéri infrastruktúra fejlesztésére és korszerűsítésére, illetve a kifutópálya hosszának 1790 méterről 2150 méterrel történő növelésére (a kifutópálya jelenlegi hosszához képest 360 méterrel történő meghosszabbítása, irányába). vége 10), a futópálya teherhordó részét 30 méterről 45 méterre szélesítik. A projekt megvalósítását követően a repülőtéri területek teherbíró képessége PCN 57 indexű lesz (jelenlegi 22-vel szemben), amely lehetővé teszi a "4C" kódbetűs közepes futárrepülőgépek (Airbus A320 series 200 és Boeing) üzemeltetését. B737 sorozat 800). Ezzel egyidejűleg megtörténik az A és B gurulóút bővítése és korszerűsítése is, amelyek hossza 167 m, szélessége 18 m plusz járdák lesznek; a 284 m hosszú és 61 m széles beszálló-kiszálló platform rehabilitációja; CAT II fényjelző rendszer bővítése, csapadékvíz elvezető szerelés bővítése, a mozgásfelületek új méreteihez kapcsolódóan; jelölések és feliratok újrakonfigurálása; egyéb kapcsolódó munkák a kifutópálya szélesítése és a kifutósáv szabványosítása miatt; Mindezek összhangban lesznek a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) és a Román Polgári Repülési Szabályzat (RACR) előírásaival.

Az Európai Unió, Románia kormánya, a Máramaros Megyei Tanács és a Nagybányai Nemzetközi Repülőtér pénzügyi és logisztikai erőfeszítéseinek végső célja a középosztálybeli futár- és teherszállító repülőgépek működési feltételeinek megteremtése, a a légi közlekedés növekvő igényei.és logisztikai feltételek megteremtése az európai és világgazdasági körfolyamatokhoz kapcsolódó helyi gazdaság felgyorsult fejlődéséhez.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.