Booking.com tanulmány: Ajánlott úti célok 2023-ra!

0 494

2023 mindjárt itt van, és remek alkalom a jövőbeli utazásaink megtervezésére. Úgy tűnik, hogy a közelmúlt globális eseményei nem csillapították el a vándorlást és az új úti célok felfedezésének vágyát. A Booking.com tanulmánya alapján megosztjuk Önnel a 2023-as legnépszerűbb úti célokat.

A tanulmány szerint a válaszadók 55%-a "off-grid" nyaralást szeretne, 44%-uk a mentális egészségre és az éberségre fog összpontosítani az utazás során. Az információs móddal kapcsolatban az utazók 43%-a fogja használni a virtuális valóságot inspirációként. Az alábbiakban néhány, a Booking által a tanulmány alapján javasolt úti célt olvashat.

Sao Paulo, Brazília

Sao Paulo, Brazília
Sao Paulo, Brazília

São Paulo nagyvárosa 20 millió "paulistanos" néven ismert helyi lakosnak ad otthont. A betondzsungel kirobbanó éjszakai élettel büszkélkedhet, földalatti klubok sorával – ez tökéletes a 72-ban az „éjszakai életközpontú nyaralásra” nyitottak háromnegyedének (2023%).

Budva, Montenegró

Mivel minden ötödik utazó (21%) azt mondja, hogy 2023-ban az a legfontosabb, hogy egy napsütéses tengerparton pihenjen, a nyugat-montenegrói Budva városa az egyik legnépszerűbb úti cél Európában idén.

Pondicherry, India

Pondicherry, India
Pondicherry, India

A bohém tengerparti város, Pondicherry India délkeleti partján, a Bengáli-öbölben található. Mivel az utazók 44%-a nyilatkozott úgy, hogy 2023-ban egy spirituális kiruccanást szeretne kipróbálni, 40%-a pedig egy csendes elvonulásra vágyik, ez a város vonzza a spirituális beállítottságú látogatókat.

Querétaro, Mexikó

Querétaro egy tavaszi éghajlatú város a középső felföldön. Itt található a Peña de Bernal, a világ egyik legnagyobb monolitja. Ez tökéletes az utazók 38%-ának, akik érdeklődnek az idegenek felfedezése és az UFO-észlelések iránt.

Az egyik szakasz America Express 2023 ben tartották Querétaro!

Bolzano, Olaszország

Bolzano, Olaszország
Bolzano, Olaszország

Bolzano Dél-Tirol fővárosa, egy észak-olaszországi régió. Ideális alpesi célpont túrázáshoz és síeléshez az olasz Dolomitokban. Nyáron az utazók vállalhatják a hegymászás kihívását. Télen ellátogathatnak a régió egyik síterepére.

Kota Kinabalu, Malajzia

Borneó malajziai oldalán található Sabah fővárosát trópusi erdők és finom homokos strandok veszik körül. A 50-ban egyedülálló kulturális élményre vágyó utazók fele (2023%) számára ismeretlen úti cél.

Kalabaka, Görögország

Kalabaka, Görögország
Kalabaka, Görögország

Ez a Thesszáliai-völgyben található város ad otthont a Meteorának, amely egy sziklaképződmény keleti ortodox kolostorokkal. Az UNESCO világörökség része. Annak az 51%-nak, akik más kulturális élményre vágynak, ez újabb ok lehet Görögországba való látogatásra.

Santa Fe, Egyesült Államok

A "Különböző város" multikulturális örökségéről és indián törzseiről ismert. Élvezheti az egyedi művészeti hagyományokat és a vályog stílusú struktúrákat, és ideális azoknak a 73%-nak, akik nyitottak a „komfortzónájukon kívüli” élményekre.

Olomouc, Csehország

Olomouc, Csehország
Olomouc, Csehország

A Booking.com tanulmányában részt vevők 30%-a említette, hogy kevésbé ismert városokat és úti célokat szeretne felfedezni, és Olomouc tökéletesen illeszkedik a preferenciáikba. Ez egy történelmi város, alternatívája a híres cseh fővárosnak - Prágának. Ugyanakkor Európa egyik legjobban megőrzött középkori városa.

Hobart, Ausztrália

Kevés úti cél van, ahol az utazók egy nap alatt hegyet mászhatnak, strandolhatnak és egy világszínvonalú művészeti galériát kereshetnek fel, de Hobart egyike ezeknek. Tasmania fővárosa Ausztrália legdélibb fővárosa, ami azt jelenti, hogy az időjárás egész évben hihetetlenül jó.

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.