Spanyolország 30.2 millió nemzetközi turistáról számolt be 2022 első hat hónapjában

0 346

A spanyol kormány felfedte, hogy az idei év első hat hónapjában összesen 30,2 millió nemzetközi turistát regisztráltak, ami a világjárvány előtti szintek 80%-a felépült. A kormány augusztus 2-án kiadott közleményében azt is közölte, hogy az egy utazóra jutó átlagos kiadások összege 1.205 euró, a tartózkodás pedig 6,9 nap volt, 10%-kal több, mint 2019-től ugyanebben a hónapban.

A kormány szerint júniusban 7,5 millió nemzetközi turistát regisztráltak, akik mintegy 9 milliárd eurót költöttek, ami a 93 azonos hónapjában elköltött összeg 2019%-a.

Ezeket az adatokat kommentálva Moroto miniszter azt is megjegyezte, hogy a nemzetközi bizonytalanság kontextusától függetlenül Spanyolország megőrzi versenyképességét és jó ütemű fellendülést, továbbra is turisták millióinak kedvelt célpontja.

Ezek az adatok azt is mutatják, hogy a júniusban regisztrált 7,5 millió nemzetközi látogatásból gyakorlatilag minden negyedik látogató, vagyis az összes látogató 24,2%-a az Egyesült Királyságból érkezett, amely továbbra is a fő forráspiac, csaknem 1,8 millió turistával. A turisták fő célpontja a Kanári-szigetek, Andalúzia és a valenciai közösség volt.

Ezen túlmenően Németország és Franciaország a legtöbb turistát Spanyolországba látogató országok közé sorolják. Németországból körülbelül 1,1 millió turista utazott főleg a Baleár-szigetekre, Franciaországból pedig 865.973 XNUMX, akik Katalóniába mentek.

Továbbá 2022 első hat hónapjában a nemzetközi turistaérkezések legnépszerűbb régiói a következők voltak:

  • Katalónia 6 millióval,
  • Kanári-szigetek 5,7 millióval
  • A Baleár-szigetek 5,2 millióval
Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.